• Laster aksjedata...

Her er en kort oversikt over hvilke begreper som brukes om de ulike typene lån. Det er fort gjort å blande ord og uttrykk når man skal få en oversikt over hvilke lån som de forskjellige bankene tilbyr. Vi gir deg her en kort oversikt over de forskjellige typene lån, og skriver kort om hver av dem.

Forbrukslån

Forbrukslån er et type lån som det kan søkes om fra personer både uten sikkerhet og noe bestemt å bruke pengene på. Ofte kan et forbrukslån være et godt alternativ til de som trenger penger til akkurat det de har lyst på. Denne type lån er også svært aktuelt til de som trenger kjappe penger da man som regel får pengene inn på konto kun et par dager etter at søknaden til banken har blitt godkjent. Søknadsprosessen for å få et forbrukslån skjer via et online skjema på internett og tar bare et par minutter å fylle ut.

Boliglån

Navnet sier kanskje seg selv, men denne type lån er forbeholdt folk som skal finansiere husstand. Et boliglån er som oftest det lånet folk flest bruker lengst tid på å betale tilbake i og med at vi her snakker om ganske mye penger som blir lånt. Det blir derfor som regel satt ganske strenge rammer på hvem som får låne hvor mye penger i de fleste bankene. Renten på boliglån pleier også å være ganske gunstig.

Kredittkort

Kredittkort kan også sees på som en kortsiktig finanseringsløsning, akkurat som forbrukslån. Ved å søke et kredittkort må man fylle ut et online søknadsskjema, noe som også her kun tar et par minutter. Etter en kort stund får du tilsendt ditt nye kredittkort i posten der du har disponibelt en viss sum. Om du klarer å betale tilbake denne summen rimelig kjapt, så unngår du også som regel gebyrer. De aller fleste banker som tilbyr kredittkort setter en grense på hvor mye penger du får lov til å låne, så dette er ikke noe lån som du kan feks finansiere din nye bil med.

Studielån

Studenter i Norge får statlig støtte under studietiden ved et såkalt studielån. Man får en viss sum utbetalt hver månede hele den perioden man studerer, og folk som er tilknyttet enkelte private skoler som BI og Sonans utdanning får skolepengene også omgjort til lån dersom studentene klarer å stå på eksamen. Det er nærmest 0 % rente på studielån, noe som gjør det til et av de desidert mest gunstige lånene man kan sitte igjen med når man blir gammel. Folk flest har ikke noe særskilt ønske om å betale ned studielånet med det første i og med at man ikke taper noe særlig penger på å ha det liggende.