• Laster aksjedata...

Det er svært viktig å legge merke til at dagens generasjon unge mennesker blir mer og mer involvert inn i en masse ting som var ikke-eksisterende tidligere når det kommer til finans. Det viser åpenbart at for dagens ungdom ligger det en hel verden av muligheter innenfor deres rekkevidde. Teknologien har kommet veldig langt, også på det privatøkonomiske planet. Men med muligheter kommer tilsvarende ansvar. Og  det er ofte penger involvert. Nå, mer enn noen gang, trenger dagens generasjon å vite hvordan man skal håndtere sin personlige økonomi på en klok og ansvarlig måte. Det ansvaret er vektlagt enda mer for de som er studenter i Norge og i utlandet.
Ta tilfelle av en gjennomsnittlig collegestudent. Dagen starter rundt midnatt med enten en sen kveld på byen sammen med venner med pizza, eller en fullverdig fest med øl og vin. Det er lunsj og middag. Betaling for leie av strøm, oppvarming av huset og liknende er veldig dyrt. For ikke å snakke skolepenger til de som går på privatskoler i utlandet eller her hjemme i Norge. Studenter har en hel masse å tenke på når de skal sette opp budsjettet sitt for måneden.
Det er utrolig mange utgifter for en ungdom som kommer spontant, noe man må passe veldig nøye på.
Det er bare menneskelig å gi etter for presset om å bruke en hel masse penger når man er ungdom. Selv modne, ansvarlige og stabile voksne faller for det – så hvorfor skal ungdom få skylden for å ha vært litt dårlig med privatøkonomien sin?
Det virkelige problemet er mangel på utdanning og kunnskap når det kommer til økonomi. Har du sett Luksusfellen på TV3? Mange mennesker som ikke har tenkt til å se farene ved kredittkort ender opp der. Folk som har trodd at et lån er gratis helt til du ønsker å betale for det, og som i realiteten ikke har noe ønske om å endre på utgiftene sine til tross for at det går skeis måned etter måned.
De forbruksvanene som starter tidlig i livet overfører mange til voksen alder. Mange bruker mye penger på ting som har lite verdi i fremtiden. Og ungdom er så definitivt verstingene – kanskje spesielt studentene. Disse såkalte små tingene har en tendens til å stable seg opp og bli en stor økonomisk krise.
Alt bunner ned til kunnskap om generell økonomi. Jo tidligere, jo bedre. Fordi i den virkelige verden av kredittkort og boliglån er det vanskelig å gå seg vill. En jungel av begreper som skal læres, pugges og følges. Er du ungdom og ute og kjøre med økonomien, så bør du lære litt på denne nettsiden om hvordan du skal behandle pengene dine.
Tro meg; det er verdt det.