• Laster aksjedata...

Har man først gått til anskaffelse av et kredittkort, har man også påtatt seg et ansvar for hvordan det brukes. Utviser man normal forsiktighet og bruker sunn fornuft er det meste risikofritt, men likevel hender det fra tid til annen noen forsøker seg på et svindelnummer, og da er det greit å være litt føre var.

Noen av de tingene man kan gjøre for å unngå å bli svindlet er for mange en selvfølge, men her kommer likevel en kort liste over de viktigste punktene:

–  Ikke oppgi hverken kredittkortnummer eller personnummer til noen.

–  Aldri slipp kortet av syne. Skal du bruke det til betaling på for eksempel en restaurant, be om å få gjøre det ved bordet.

–  Skal du bruke kortet til betaling på internett, vær sikker på det benyttes en sikker tilkobling ved transaksjonen. Dette ser man enkelt ved at nettadressen starter med “https” istedenfor “http”.

–  Ikke oppbevar kort og kode samme sted. Aller helst bør du memorere koden og brenne den.

–  Aldri svar på eposter vedrørende kredittkortet ditt. Profesjonelle selskaper vil ikke benytte epost til annet en informasjon om nye tjenester og lignende.

–  Ta vare på alle kvitteringer knyttet til bruk av kredittkortet. Dobbeltsjekk så disse opp mot regningen når den kommer. Se etter uregelmessigheter.