• Laster aksjedata...

18. november 2008 06.06
Selv om USAs bilgiganter sier at de desperat har bruk for penger til å komme gjennom den økonomiske krisen, så er det politisk uenighet om en håndsrekning.
Den økonomiske krisen har truffet USAs bilindustri som en tung knyttneve i mellomgulvet. Men selv om både bilselskapene og politikere er enige om at det ser ut svart for bransjen, så tyder ingenting på at staten kommer bilindustrien til hjelp.
Politikere redd for reaksjonene
Både i Det hvite hus og fra begge sider av det politiske landskapet i Kongressen er det ikke den store lysten til å dele ut gaver til skipbrudne næringslivsgiganter.
Mange politikere har nemlig mottatt drøye hogg fra baklandet sitt for å ha stemt for hjelpepakken på 700 millioner dollar til finanssektoren, som en del velgere synes er en urimelig belønning til en sektor, som har handlet uansvarlig.
Nesten fem millioner jobber på spill
Konsekvensene av en kollaps i bilindustrien vil ellers være til å få på øye. I et oppgjør fra Senatet ledes det at 355.000 amerikanere er ansatt direkte i bilindustrien. 4,5 millioner arbeider i industrier, som er bundne sammen med bilfabrikasjonen.
Dessuten kommer en million pensjonister, ektefeller og annen, som er avhengige av firmaenes pensjonsutbetalinger og helseforsikringer.
Teksten du akkurat har lest er oversatt fra engelsk og kan inneholde opplysninger som ikke gjelder for norske forhold.