• Laster aksjedata...

Det er veldig få varer som er tollbelagt (heldigvis), mva slipper vi ikke unna unntatt når selger er smidig, men vi skal heller ikke betale VAT i utlandet. Jeg mener at dersom man blir belastet for VAT på import, så kan man sende dokumentasjon på at norsk VAT (mva) er betalt til selger, da er de forpliktet til å refundere den utenlandske avgiften. Mvagrunnlaget i Norge skal heller ikke inneholde utenlandsk VAT.

Det hadde vært fair om vi kun måtte betale mva ved import, men det er jo ikke det som skjer. Vi får også det høye gebyret til Posten på toppen (i de fleste tilfeller). Det gjør at billigere varer blir betraktelig dyrere. På store kjøp blir det litt annerledes, siden gebyret da blir en lav prosentandel av totalen.

Kjøpte nettopp noe fra utlandet som koster 10k her. Pris med alle gebyrer og mva blir rundt 6200 kr. Slipper jeg mva og gebyr så blir det rundt 4900. Det er helt perverst sykt.

Merk: Jeg får kun ett års fabrikkgaranti på produktet, i Norge er selger lovpålagt å utbedre feil i hele 5 år på dette. Man kan si at denne faktoren er priset inn i norske retailpriser, men mange på mange av varene med 5 års reklamasjonstid, så er produktet utdatert før det har gått 5 år. Mobiltelefoner er et eksempel på et produkt hvor man har 5 års reklamasjonstid, men hvor produktet er utdatert før reklamasjonstiden er over.