• Laster aksjedata...

«Vi aksepterer kredittkort» er en erklæring om at du må ha kommet over flere ganger på forskjellige butikker, dagligvarebutikker og andre utsalgssteder. Denne uttalelsen er som regel ledsaget av noen klistremerker (Visa / Master card etc). Kredittkort har forvandlet virksomheter og livene våre i stor grad. For noen år tilbake var det bare en håndfull butikker som ville akseptere kredittkort, men i dag vil du finne ut at de fleste butikker aksepterer kredittkort. Faktisk noen butikker (som dem som tilhører en stor butikkjede) ikke bare aksepterer kredittkort, men leverer også kredittkort. Disse kredittkort gir deg rett til rabatter når du bruker dem på noen av butikkene i kjeden.

Flyselskap er et godt eksempel på den type bedrift som både leverer og aksepterer kredittkort.

Med kredittkort  har mange sluttet å bære noen kontanter med dem eller bare ha en svært liten mengde kontanter med dem. Det betyr at enhver butikk som ikke aksepterer kredittkort vil potensielt miste kunder. Faktisk er dette en grunn til at nesten hver kjøpmann aksepterer kredittkort.

Med utviklingen av internett har kredittkortindustrien også tatt en ny vending og opp kom e-handel og e-butikker. Så, de klistremerker som sier «Vi aksepterer kredittkort», gikk videre til dørene til de nye internettbutikkene. Dermed kom den tid der nesten alle online-butikkene ville akseptere kredittkort (direkte eller indirekte). Faktisk var dette premisset som den komplette online-business-industrien var basert på. Dette er praksis av kredittkort på sitt aller beste.

Bedrageri er forbundet med nesten alle finansielle instrumenter. Så kom det svindlere også, som også sa at «Vi aksepterer kredittkort». Disse svindlere bruker mange teknikker for å begå kredittkortrelatert svindel. Noen av dem forkler seg som online selgere som aksepterer kredittkort som modus for betaling (selve motivet blir utvinning av kritiske kredittkortdetaljer).

Andre er folk som jobber på butikker som aksepterer kredittkort. Disse svindlere vil enten klone kredittkort eller bare lagre kritisk informasjon fra dem (og bruke den for online-shopping). Noen andre svindlere lokker uskyldige personer til å avsløre detaljer om kredittkortet i et eget chatterom. Og så er det teknologisk avanserte svindlere som bruker dataprogrammer / programvare / enheter (kalt spyware) for å være spion på folk som bruker kredittkort for online betaling. Spyware fanger deres kredittkortinformasjon og får det overført til seg selv ved hjelp av Internett.

Så mange selgere og tjenesteytere godtar kredittkort, men husk at svindlere også  aksepterer kredittkort. Dette er noe du helt sikkert trenger å vite om dersom du ikke selv skal bli lurt av frekke kortsvindlere. For det er ikke akkurat mangel på dem i den teknologiske verden vi lever i nå i dag.