• Laster aksjedata...

Spørsmål:

I morgen reiser jeg til Hellas med kompiser for å slikke sol, feste litt og chille maks ut.

Lønningen min fikk jeg på torsdag, pluss jeg fikk en liten sum av fatteren. Alt dette ligger selvsagt på brukskontoen min.

Det jeg lurer på er hvor mye jeg egentlig kan belaste et visa electron kort?

Planen er å ikke ta med en krone av valutta og ta ut i minbank der nede. Tar sikkert ut rundt 100 euro på flyplassen så jeg har til diverse vann osv med en gang jeg kommer ned. Så med andre ord skal jeg ta ut og belaste kortet der nede

Saken er den at jeg har sånn «ungdomskort» enda. Fikk det da jeg var 16, så sikkert gunstig den gang da.

Så vidt jeg vet er der en sperre på 1.500 annenhver dag i minibank? Eller er det hver uke? Tror jeg kan belaste kortet for 6.000,- i uken på betalingsterminaler på butikker osv også.

Begynner helt ærlig å bli litt bekymret for om jeg får tatt ut nok penger der nede. Jeg legger ikke  igjen kortet i barer og på resturanter. De trekker sikkert alt som er der om jeg legger det i fra meg. Så kontanter er alfa omega egentlig.

Noen som vet hva grensene ligger på?

Prøvde å google og sjekke ut på nordea, men nei.

Har tenk å bruke rundt 7-10.000,- de 14 dagene jeg er dere nede.

Husker jeg skylte muttern 4.000,- en gang. Var det styret med å få ut alt, ettersom hun skulle ha i kontanter. Måtte først ta ut 1.500,- kr i minbank (så gikk det ikke mer verken på den eller andre minibanker) så måtte jeg ta ut resten ekstra på butikken. Kjøpte en urge og tok ut 2.500 ekstra, hehe. Eller nei! Jeg tok ut litt på en butikk, så gikk jeg på en annen å tok ut litt mer. Fikk ikke ta ut mer en 1.500,- ekstra på de store dagligvarekjedene.

Går det fint å ta ut 1.500,- i NOK verdi der nede sånn annenhver dag ca med Visa Electron?

Svar:

Det kan legges inn sperrer på VISA Electron, og dette gjøres av dine foresatte (ukentlig/månedlig uttakssperrer). Om du ikke har en slik sperre kan du bruke det disponible beløpet på din konto i hvilket som helst tidsrom som helst.

Jeg betalte reise på 9700 kr med VISA elektron når jeg var 16., kunne ikke gjøre det først, men så fikk jeg mamma til å ringe banken og fjerne sperren de hadde satt.

Kan hende dette varierer ifra bank til bank.

Foreldrene kan sikkert bestemme forskjellige grenser, men tror de fleste ikke gjør dette og dermed følger sperringene satt av banken. Du kan jo prøve og få foreldrene dine til å ringe til banken for å se om der mulig å åpne sperrene. Uansett om det er mulig eller ikke så vil banken kunne informere deg om sperringene som er satt på kortet.