• Laster aksjedata...

SPØRSMÅL
Jeg trenger meg visakort, eller det hadde vært fint med visakort, sånn at jeg kan få bestilt greier på nett å sånt. Men kan man skaffe seg visakort som midreårig, har læst at man kan få foreldrens signatur elns, så kan man få seg visakort.
Men hørte i banken for en stund siden, å da mente dem at det ikke var lov. Å de bankene som ga ut visakort til folk under 18 år, gjor noe ulovlig.
Så er det noe lov som hindrer meg å få tak i visakort, da jeg er under 18 år? Eller er det rett det som kundebehandler sa? Sånn til informasjon så har jeg sparebank 1.Mamma sa det var greit, så hun kan signere på at jeg skal få meg visakort, men som sakt kan banken nekte meg det?
SVAR
Men poenget med vanlig, standard visakort er at det kan brukes selv om terminalen ikke kan se hvor mye penger det er på kortet, eller trekke umiddelbart. Da kan du overtrekke kortet, og det er det barn ikke har lov til. Folk under 18 år kan ikke settes i gjeld via et visakort – det blir regnet som et lån.
Om du skal ha et slikt kort tar du med deg foreldrene dine. Begge. Til en bank og sier at de er med på det, og at begge skriver under på at de står ansvarlige dersom du overtrekker kortet.
Vet ikke om alle banker tilbyr dette, men de fleste her på Østlandet gjør det.
Men du kan like godt skaffe deg et visa electron hos nordea, da kan du gjøre det samme som med et visa kort, bortsett fra og betale i offline terminaler. Dette kan du skaffe deg til tross for at du ikke har fylt 18 år enda.