Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Bildegalleri og featured image ødelagt etter wp-oppdatering

hansson

Langveisfarende
Etter en (auto)oppdatering til Wordpress 4.9.7 skjedde det noe med bildene som er lastet opp fra wp-admin. Det virker som det er noe à la at bilde-ID-ene i databasen ikke lenger stemmer med ID-ene i bildegalleriet og på sidene/artiklene. Bildene i bildegalleriet viser bare som tomme felter. Klikker du på de så vises stien til bildet, tittel, sti osv., men bildet kommer ikke fram på skjermen.

I artikler med featured images ligger bildene ute med feil sti, og viser derfor ikke. Selv om du fjerner featured image (delete permanently) og laster opp samme bilde på nytt vises gammel sti med f.eks. årstall 09/2016. Nye bilder som lastes opp vises heller ikke verken i galleriet eller i artiklene.

Bilder som ligger med wp-image-ID (f.eks. "wp-image-2134") som en del av bildetaggen i tekstredigereren viser først hvis du redigerer vekk ID-en.

Themet er basert på Twenty Fifteen. Kode som bruker attachment/thumb ID virker ikke lenger, som dette:

<?php
if(!get_post_format()){
$thumb_id = get_post_thumbnail_id();
$thumb_url = wp_get_attachment_image_src($thumb_id,'thumbnail-size', true);
if(!empty($thumb_id))
echo '<img src="'. $thumb_url[0] .'">';
} else if(get_post_format() == 'video'){
if(!empty(get_post_custom()['video'][0]))
echo '<iframe width="100%" height="600" src="' . get_post_custom()['video'][0] . '" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>';
}
?>

Noen som har vært borti denne feilen og har forslag til hvordan jeg kan få "reparert" bildene? Alt ligger intakt på serveren. Se vedlegg for hvordan det ser ut i wp-admin.
 

Vedlegg

  • Skjermbilde 2018-07-08 kl. 18.31.35.png
    Skjermbilde 2018-07-08 kl. 18.31.35.png
    94,6 KB · Sett: 3
  • Skjermbilde 2018-07-08 kl. 18.31.54.png
    Skjermbilde 2018-07-08 kl. 18.31.54.png
    232,8 KB · Sett: 3

hansson

Langveisfarende
Takk Pong, det skal jeg prøve.

Glemte å skrive at det første jeg forsøkte var å rulle tilbake noen hakk med backup uten at det endra noe. Tenkte først å rulle tilbake til den forrige wp-versjonen også, men siden oppdateringen fikset et sikkerhetshull er ikke det en god løsning. Scannet også for malware, men det var reint. Bruker SiteGround sin innebygde backupløsning.

Ville du brukt wordpress sitt verktøy for databasereparasjon, eller PhpMyAdmin sitt?
 

Pong

Jeg selger sʇɥƃıluʍop :)
Hver gang det skjer en automatisk WP oppdatering er det noe alvorlig de fikset, og siste update hadde noe å gjøre med file management (som ER vanskelig). Det var bl.a. han her: https://hackerone.com/slavco
WP sin DB reparasjon krever vel at du gjør noe med wp-config filen først? Uansett - det som er enklest; handler til slutt om å få kjørt REPAIR TABLE wp_posts etc.
 

hansson

Langveisfarende
Ikkje bra...

Men alle tabellene ser ut til å være intakte ved hjelp av wp sin databasesjekk (ja, måtte legge inn en midlertidig linje i wp-config). Har funnet ut at noen av feilene skyldes at wp genererer responsive bilder den ikke har generert før, og legger inn riktig sti på src="" og feil sti på srcset="". I det minste vises originalbildene når jeg slår av responsive bilder i functions.php. Men galleriet og de andre mystiske greiene er fortsatt ikke løst.

Et enda mer mystisk problem jeg ser nå er at nye brukere (forfattere) jeg har lagt inn forsvinner og erstattes med gamle brukere som egentlig var forsvunnet i oppdateringen, og at disse gamle brukerne hører til andre subsites i multisiten. Ingen logikk i det hele tatt, virker som koblingen mellom brukertabellen og subsite-ID-ene er blitt forskjøvet på et vis.

Siden jeg tidligere har snakket varmt om WP Multisite må jeg nå spise hatten min.
 
Sist redigert:

hansson

Langveisfarende
Men har du prøvd å reinstallere siste backup som virket og så oppdatert en gang til?

Skulle nok prøvd en full backup, men trodde det bare var databasen som hadde klikka. Rulla derfor bare den tilbake noen hakk mens wp-versjonen var den samme hele veien.

Har nå fått hjelp til å etterforske litt mer, og kopiert bilder over til de mappene i wp-systemet som stiene feilaktig ble endra til, og laget en rewrite rule i .htaccess som løser resten av bildeproblemet.

Feilen på brukerne er ikke løst. Det er brukere som forsvinner fra artiklene og fra brukerlista, men som likevel ikke kan legges inn på nytt med samme navn/e-post fordi de allerede finnes.
 
Topp