Adwords-klikk til en landingsside m/affiliatelinker

En tråd i 'Adwords' startet av pleb, 26 Jul 2016.

 1. pleb

  pleb Medlem

  Innlegg:
  1.068
  Jeg er *meget* uerfaren med Adwords og kom over denne linken da jeg gjorde noen Google-søk vedrørende Adwords og det som blir kategorisert som "affiliatesider".

  Er det altså ikke lov å benytte Adwords som trafikkilde til affiliatesider?

  Noen med erfaringer?
   
 2. barentshavet Active Member

  Innlegg:
  419
  I utgangspunktet tror jeg ikke du skal bekymre deg. Google tillater det aller meste uten godkjenning, med unntak av alkohol/tipping/legemidler/pornografi etc. Søk på "lån", "forbrukslån", "boligalarm" etc. Det kommer opp mange affiliatesider som har annonsert på Google i årevis. Jeg har selv gjort dette, men måtte etterhvert trekke meg fordi affiliatenettverket jeg brukte endret reglene sine - men Google brydde seg aldri selv etter 3 år. Bare pass på at informasjonen på siden din er god og at det tydelig kommer frem hvem som selger hva, samt info du anser som viktig hvis du hadde gått inn på en slik side. Hvis du ikke gjør dette, er det stor mulighet for at annonsene ikke blir godkjent og kontoen kan bli suspendert.
   
  pleb liker dette.
 3. pleb

  pleb Medlem

  Innlegg:
  1.068
  Tusen takk for svar, barentshavet.

  Da tenker jeg at jeg skal prøve meg litt frem kommende måned. Kommer med (eventuelt motstridende) erfaringer i denne tråden dersom jeg ser at Google setter seg på bakbeina.
   
 4. barentshavet Active Member

  Innlegg:
  419
  Hei igjen, litt tilleggsinformasjon fra min side.

  Snakket tilfeldigvis med Google-kontakten min og stilte dette spørsmålet. Det er i utgangspunktet ikke ulovlig med affiliate marketing i AdWords, men han gjorde meg oppmerksom på at det er noen underliggende punkter og policyer man må tenke på. En elementær er bridge page policyen til Google:

  (X) "Landing pages that are solely designed to send users elsewhere."

  Det står noe om dette under "Insufficient original content" på denne linken.
  Mao. kan det hende du ender opp med å prøve og feile litt her, før du får det til.

  Hadde jeg vært deg ville jeg bare kjørt på, men tenkte det kunne vært greit med en liten ekstra oppklaring :) Kult om du på et senere tidspunkt svarer på hvordan det går med deg, greit for andre å vite i fremtiden.
   
 5. pleb

  pleb Medlem

  Innlegg:
  1.068
  Ja, det var også den bekymringen en del forumdeltakere hadde listet opp i den første linken jeg begynte tråden med.

  Jeg blir rett og slett nødt til å prøve og feile litt. Skal gi deg beskjed på et senere tidspunkt om hvordan det har gått! :)
   
  barentshavet liker dette.
 6. Jens1986 Medlem

  Innlegg:
  663
  Jeg kan ikke skjønne hvordan det lønner seg dersom de du selv skaffer kunder/handler for også annonserer? De vil jo kunne by deg ut da de tjener mer per kunde/handle enn din cut.
   
 7. barentshavet Active Member

  Innlegg:
  419
  Vel, det er veldig mulig.

  I mitt tilfelle betalte jeg 0.90 CPC og på hvert "salg" tjente jeg 60 kroner i mnd inntil brukeren sa opp abb. Hadde en konverteringsrate på rundt 15%, så CPA-en min lå på 6 kroner. Endte opp med litt over 1000 kunder på 3 år. Det var en ganske god suksess, spesielt siden tjenesten som stod for produktet kun var på organisk i Norge og hadde ingen PPC-kanaler her - null konkurranse, men høyt søkevolum!

  Ved større konkurranse må man beregne en høyere CPA/CPL, for eksempel på lån hvor man kan betale flere hundre kroner per lead. Der er konkurransen så høy at man ikke er garantert profitt. Det handler om å finne de gode affiliate-produktene når man skal bruke AdWords og helst produkter hvor det ikke finnes noe på søk i Norge.
   
  Sist redigert: 27 Jul 2016
  Jens1986 liker dette.

Del denne siden