Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Aller Media kjøper seg opp i mammanett.no

hansson

Langveisfarende
Mamma Media AS - Eina - Se Regnskap, Roller og mer

Omsetning 2,95 mill, driftsresultat 565 000, én ansatt og lønnsutbetalinger på 1,58 mill. Hva tror dere salgssummen kan ha vært? Hadde neppe vært like salgbart som enkeltpersonforetak, så det kan lønne seg å gå over til AS hvis man driver nettsteder som er attraktive for andre. Neppe tilfeldig at kjøpet skjedde like etter at årsregnskapet 2012 er godkjent.
 

Msites Ltd

Livsnyter
Her er jeg ikke 100% enig med deg hansson. Så lenge regnskapet er oversiktlig og tallene klare så er det bare en formalitet å få det konvertert over i et AS ved et oppkjøp.

Jeg skal være villig til å si at det kan være enklere ved å ha et AS, men jeg tror ikke det hadde gjort store forskjellen her. Tallene ville tross alt vært de samme.

Vanskelig å si hva hun har fått og hva slags avtaler som ligger i bunn her. Umiddelbart virker det jo som om Aller kun har gått inn og kjøpt aksjemajoritet. Ofte har jo disse store mediehusene gått inn og kjøpt hele selskapet på en buy-out-avtale hvor tidligere eiere har forpliktet seg å være med videre og sikre resultater.

Men, moro å se at det fremdeles er mulig å bli kjøpt opp av de store for de små....
 

hansson

Langveisfarende
Ja, helt enig i at det bare er en formalitet. Men for å få et styre med dresskledde gubber med på et slikt kjøp teller slike detaljer garantert med.

Et regnskap fra AS som ligger ute offentlig vil gjøre mer inntrykk enn et regnskap man må be om å få tilsendt. Og kanskje det ikke er noen som ber om å få tilsendt regnskapet, fordi man ikke skjønner hvor suksessrikt nettstedet er, og dermed enkeltpersonforetak-firmatypen gjøre at hele gründereventyret ditt blir usynlig ute i det offentlige rom. Hvis man vet at Allers er interessert kommer man i dialog, men det er jo ikke alltid det gjøres kjent.

Et annet poeng er at en struktur som er på plass før oppkjøp, der aksjene eies av et investeringsselskap, gjør det mye gunstigere for selgeren. Alternativet er å få en stor aksjegevinst rett i fanget på privaten, med påfølgende formuesbeskatning i årevis fremover.
 

Msites Ltd

Livsnyter
En ting er sikkert.... vi kunne diskutert dette side opp og side ned med mange gode argumenter fra begge sider :)

Nå ser det imidlertid ut som om dette selskapet er stiftet med bakgrunn i at man ønsker investorer siden det først ble stiftet i 2012, faktisk så sent som i mars 2012. Spørsmålet da er selvfølgelig om tallene er fra hele året, eller kun 3/4 av året.

Uansett har vel mammanett.no hatt mye omtale opp igjennom og utviklet seg meget positivt fra starten.

Det er moro å se at folk kan lykkes fra kjøkkenbenken....
 
Topp