Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Anmeldelde for ærekrenkelse/løgner - er det no vits?

n0stra

Medlem
På vegne av en sammarbeidspartner er jeg interessert i å vite om følgende er noe vits i å forfølge:

- ærekrenkelse og spredning av løgn/hets på personlig nivå spredt via facebook, epost og trusler mot venner, bekjente og partnere

- det samme som over men spredt for å ødelegge omsetning for samme persons bedrift

Dette gjelder i tillegg en mentalt ustabil person som selv har skrevet om sine psykologiske problemer på sin blogg. Alt av korrenspondanse og hets er dokumentert, har foregått i snart 6 måneder. Er av et nivå som er så overdrevent og latterlig at mange nok gjennomskuer det - men for hun som er involvert er det svært ubehagelig. Denne personen som har utført disse handlingene har også involvert sin samboer.

Hører jo at mye bare henlegges uansett hvor mye beviser man har.
 
Kan være en fordel å uansett anmelde, ettersom vedkommende om navnet er kjent vil få et brev fra politiet. Først et brev om at det er opprettet en sak og deretter at saken er henlagt. Det første brevet bør åpne øynene til vedkommende.
 
En anmeldelse er på sin plass. Men hvorvidt det fører frem er en annen sak. Synd at vi ikke ha et eget "sosmed-politi" i norge.
 

n0stra

Medlem
Tenkte sende denne til andre personer (venner) som forsøker å spre dette:

Som innehaver av bedrift x er jeg blitt gjort oppmerksom på spredning av usannheter, ærekrenkelse og slander utført av blant annet deg grunnet en konstruert konflikt mellom person y og vår sammarbeidspartner person z.

Vår Bedrift AS kan på ingen måte akseptere den type usannheter og ber derfor om dokumentasjon eller at disse slettes. XXXXX lensmannskontor som vi faller innenfor har i denne sammenheng blitt kontaktet, og en anmeldelse med blant annet logger av det du har skrevet vil bli overlevert. Etterforsker vil da ta kontakt med dere som er involvert en etter en for å be dere enten fjerne og avslutte denne hetsen og personforfølgelsen eller at anmeldelsen iverksettes.

Alle uriktige profiler, alle uriktige henvendelser og uttalelser som har blitt gjort både per epost og på facebook er dokumentert og vil bli sendt inn sammen med disse. Vi kan akseptere at du muligens ikke forstår konsekvensen av dine handlinger - men det er faktisk forbudt ved lov å spre usannheter, spesielt når de enten angriper på personlig nivå eller har som mål å skade en virksomhets renome eller omsetning. Jamfør straffeloven § 246 og § 247:

§ 246. Den som rettsstridig ved ord eller handling krenker en annens æresfølelse eller som medvirker dertil, straffes med bøter eller med fengsel inntil 6 måneder.

§ 247. Den som i ord eller handling optrer på en måte som er egnet til å skade en annens gode navn og rykte eller til å utsette ham for hat, ringeakt eller tap av den for hans stilling eller næring fornødne tillit, eller som medvirker dertil, straffes med bøter eller med fengsel inntil 1 år. Er ærekrenkelsen forøvet i trykt skrift eller i kringkastingssending eller ellers under særdeles skjerpende omstendigheter, kan fengsel inntil 2 år anvendes.

Det er ikke slik at man kan komme med udokumenterte løgner uten ansvarliggjøring. Vi anbefaler deg å ta dette til etteretning.
 

flippflopp

Medlem
Ta sivilt søksmål mot personen om du vil få en slutt på det og føler hetsen er grov nok. Vil du bare markere territorium, anmelder du og eventuelt ordner opp selv. Har du cash å rutte med, ringer du Per Danielsen. Om ikke, bruk din lokale advokat.

Min personlige løsning, forutsatt at jeg var forbannet nok, hadde uten tvil vært å møte opp personlig for en prat med personen. Fortrinnsvis da ikke alene. Har inntrykk av at nutbags ikke avviker veldig fra oss andre når det kommer til å skjønne at nok er nok når det ryker en tann eller to.
 

Bjørnar

Gründer
Det gjør du ikke, han taper masse saker :D

Er vel derfor han sier "har du masse penger" - for du må i så all bruke mer penger på en god advokat, da Danielsen stort sett taper alt han stiller opp i, ref en laaaaang artikkelserie/leder-serie i Kapital.

Beklager offtopic.

Til saken: når slikt skjer, er det i mitt hode mest riktig å gå til politiet, så det i alle fall er prøvd. funker ikke det; neste skritt: advokat og brevskriving og det som følger etter; søksmål.
 
Topp