Artikkel fra NRK: Jukser seg til topps på Google

En tråd i 'Google' startet av Kenneth Dreyer, 28 Mar 2007.

 1. Kenneth Dreyer

  Kenneth Dreyer Well-Known Member

  Innlegg:
  3.820
  Henviser til denne artikkelen: Jukser seg til topps på Google - FBI - NRK

  I første del av artikkelen, tar dem for seg hvordan møbelnettstedet Bolia.com har "jukset" seg til topps i Google, når dem ikke engang har enn nettside hvor det selges møbler. Helt feil, dem har ikke jukset spør du meg. Titter du på et villt eksempel fra siden deres (Ny rammemadrass? – Bolia.com) så ser du at dem har opplyst om massevis av produkter nederst på siden. Dette ville jeg kalle et mini-sidekart, ikke "gjemt tekst for å juske med Google". Siden for søkeordet 'hagebenk' er tydeligvis fjernet, men ser vi i cache til Google så har den da vært der.

  Er forresten mere snakk om dette på NRK1 i dag, kl 19.30 ved programmet Forbrukerinspektørene.
   
 2. Adrian

  Adrian New Member

  Innlegg:
  363
  Tviler sterkt på at dette er et program som er verdt å se.
  De har ikke litt peiling på hva de snakker om, og det kommer til å drive mye synsing, spekulasjon. "Se hvor mange farlige menn som jukser på internett, farlig, farlig".

  Det er akkurat det samme som når TV2 Hjelper deg hadde en reportasje om QLT.no. Der var det en kunde som hevdet han hadde fått en Powerball som ikke funket. Tingen var jo at han ikke brukte den rett, men dette kom jo selvfølgelig ikke fram i programmet. TRAGISK!
   
 3. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.958
  Jeg husker bolia fra tidligere, jeg kikket litt på metodene deres, men husker ikke akurat hva som var saken. Men jeg husker at hatten deres ikke var spesielt hvit for å si det sånn. Mulig de har forandret metoder nå.
   
 4. picxx

  picxx Well-Known Member

  Innlegg:
  8.801
  Å ha en sitemap på siden sin, enten ved å legge linkene på en side og linke til siden fra footeren, eller ved å legge hele sitemapen i footeren er ikke bare whitehat, det er faktisk noe google (og andre søkemotorer) oppfordrer sidebyggere til å legge inn på siden. Det er ikke for ingenting at sider med sitemap rangerer høyere enn sider uten sitemaps. Mange inngående linker må en også ha om man skal rangere høyt, så det nytter lite å bygge en side 100% riktig med tanke på SEO om man ikke skaffer seg inngående linker.

  De fleste større som vil rangere høyere i søkemotorer kjøper inngående linker pr. i dag. Dette er heller ikke blackhat, men bedriftsøkonomi.
   
 5. webmoney

  webmoney Søkemotoroptimist

  Innlegg:
  607

Del denne siden