Avvikle et selskap (DA)

En tråd i 'Økonomi, regnskap og administrasjon' startet av Blodskjegg, 30 Mai 2014.

 1. Blodskjegg Medlem

  Innlegg:
  23
 2. rune69

  rune69 Gjerrigknarken sjøl Forumleder

  Innlegg:
  1.558
  Skjønner ikke helt problemet. Det står jo (rimelig) klart og tydelig:

  1) Avholde selskapsmøte som vedtar oppløsningen.
  2) Melde inn oppløsning til Altinn med kopi av møteprotokoll fra selskapsmøte.
  3) Avvente eventuelle kreditorer.
  4) Melde sletting med godkjent avviklingsregnskap.
   
 3. Steve Cash

  Steve Cash Medlem

  Innlegg:
  1.742
  Rekkefølgen er som Rune69 skriver, bortsett fra at hvis dette er et selskap som ikke har regnskapsplikt etter regnskaploven, så skal ikke Brønnøysundregistrene trenge noe avslutningsregnskap. Men du må levere en siste selskapsoppgave med næringsoppgave og andre vedlegg til skattekontoret. Oppløsning av regnskap i DA/ANS er ikke alltid enkelt, det kan rett og slett være skikkelig vanskelig for å si det rett ut, i alle fall hvis du ikke har et årsoppgjørsprogram som gjøre store deler av utrgningene for deg.

  Det er umulig å sette opp en oppskrift her, men i alle fall vil oppløsningen omfatte uttak av både innskutt og opptjent egenkapital, og til slutt vil egenkapital i deltakeroppgavene være 0 og balansen vil være 0. Uttak av positiv opptjent egenkapital er skattepliktig, uttak av positiv innskutt egenkapital er skattefri. Du kan starte med å leste denne artiklen fra Skatteetaten: Deltakerlignet selskap - oppløsning. Men hvis du ikke får noe ut av det trenger du en regnskapsfører hvis du vil være sikker på å gjøre det riktig.
   
 4. Blodskjegg Medlem

  Innlegg:
  23
  Satan, jaja. Skal ikke være lett å komme seg ut av en tabbe i dette landet. Har iallefall lært, aldri igjen starte DA...
   

Del denne siden