Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Betaling fra utlandet og faktura/regnskap for dette

Bjørn

Domenespekulant
Har mottatt endel tusen fra Sedo.com (Tyskland) for en kunde (svensk) som kjøpte et domenenavn av meg. Av opprinnelig kjøpesum jeg nå har mottatt på min firmakonto har Sedo trekt fra sin provisjon og banken sine kostnader. Da jeg ikke vet hvem kunden er, er det mest korrekte vel å lage en faktura med Sedo som mottager (selv om denne ikke blir sendt)? Skal jeg kalkulere ut 25% mva av totalsummen, slik jeg ville gjort med norsk kjøper?
 

Bjørn

Domenespekulant
Kan du utdype det litt? Trenger jeg å lage faktura for regnskapet? Er det 25% mva eller ingen mva??
 

Bjørn

Domenespekulant
Oki, men da lager jeg bare en vanlig faktura for mitt regnskap (på hele innbetalt beløp), uten å spesifisere noe mva (adressert til utbetaler, i dette tilfelle Sedo). Eller er det ikke vanlig å lage en faktura for regnskapet, ovenfor utenlandske innbetalere som kjøper et domene?
 

Smbinfo

Medlem
Du skal han en dokumentasjon på alt salg. Det kan være noe annet enn en faktura, eksempelvis en leieavtale, kvittering fra nettbutikk, eller annet. En innbetaling på banken er derimot ikke nok alene.

Selger du domenet over telefon? eller via "nettbutikk"? Er det via nettbutikk vil denne kunne gi all nødvendig dokumentasjon til regnskapsfører, er det via telefon trenger du noe mere dokumentasjon.

Det finnes endel krav rundt hva som skal stå på dokumentasjonen til kunden og hva du selv skal vare på internt.

Har du et fakturasystem som er integrert med regnskapet benytter du momskoden "mvafritt salg innenfor mvaområdet".

Er fakturasystemet ikke integrert med regnskapet, og har du i tillegg kun ett valg for salg uten mva? Da velger du denne.

(Her er en forklaring på de forksjellige momssatsene, følg denne om du har flere valg for 0% mva.)
 

Thomas Pedersen

Pornogründer
Måten vi gjør dette på er å opprette en faktura til de som har sendt deg pengen. Altså Sedo. 0% mva siden de er i utlandet. Spesifiser på fakturaen at det gjelder salg av domene.
Har ikke muligens Sedo noen utskriftsmuligheter angående transaksjonen? Isåfall kan det også brukes som bilag..
 
Topp