Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Domene med poker-innhold og poker-annonsører

Bjørnar

Gründer
Hei,

Jeg vet det høres noe suspekt ut, men her er nå i alle fall dealen:

Jeg har en kompis som bruker mye tid på å spille poker, og han gjør det nok sikkert veldig greit. Jeg har ikke lagt meg opp i detaljene der, men det ser ut til at det går ok for han.

Han ønsker nå få noen flere inntekter, men vil gjerne holde seg til det han kan; poker.

Å kjøre slike sider fra Norge er jo dømt til å gå til helvete - men det som irriterer meg noe så sattans, er at TV3 kan ha pokerreklame på tv'en.

Hva er det de har gjort, som er så vanskelig for alle andre?

Edit: Mulig jeg spør etter det noen kaller "ulovlig virksomhet".

Bjørnar
 
Sist redigert:

muffins

Medlem
TV3 sender alle signaler og slikt fra England, og går da under britisk lovgivning. Er vel derfor de kan sende pokerreklame helt lovlig :)
 

Bjørnar

Gründer
men jeg trodde dealen var at dersom man retter seg mot det norske markedet så må man følge norske lover? gjelder det kun dersom man er et norsk selskap?

forslag til løsning, dersom det jeg skriver over er korrekt: få seg et selskap i utlandet / alliere seg med noen i utlandet, hvor dette er lov - og så lage en nettside rettet mot det norske markedet - og da er man safe ?
 

muffins

Medlem
Det virker jo mest logisk det du sier at man må følge norske lover så lenge man retter seg mot det norske markedet. Men ihvertfall hos tv-kanaler er det slik at man følger reglene til landet som sender signalene, ikke landet som mottar signalene.

Hvordan det er med nettsider er jeg ikke sikker på :confused:
 
Trenger da ikke være dømt til helvete for å kjøre pokerrelaterte sider fra Norge, du må tross alt bli anmeldt før noe kan bli gjort med det :D

KJØR PÅ SIER JEG BARE! Ingen kommer til å bry seg
 

peterandrej

pensjonert moderator
TV3 sender fra england og bruker da britisk lovverk for reklame. Det er fullt lovlig, og giskemannen og disse har irritert seg noe jæ**** over dette i lang tid.

Vær obs på at hvis du sender varer og tjenester som retter seg mot nordmenn og det norske markedet - så gjelder den norske forbrukerkjøpsloven. Det er derfor Apple ble dømt for noe iTunesgreier, og det er også derfor en del andre utenlandske selskaper gir norske forbrukere "flere" rettigheter enn polakker for eksempel.

For Tv3 gjelder dette for den tjenesten de SELGER. Dvs at den kanalpakken Viasat selger til norske konsumenter må følge norske regler. Det har noe å si i forhold til angrerett bl.a. Men selve INNHOLDET følger britiske regler.

Ang poker og spørsmålet til TS, så er pengespillet poker ulovlig i norge, både å drive med og markedsføre. Det må du forholde deg til. Evt ta den straffen du evt får. Håper virkelig ingen på WF hjelper til med å begå kriminelle handlinger.

Hvis man er uenig i pengespillpolitikken i Norge så går det an å stemme FrP. Ta kampen demokratisk, ikke ved å "omgå" regelverket eller bare bryte det.
 

Bjørnar

Gründer
Hei,

Takker for tilbakemelding.

Jeg skal ikke gjøre noe som helst, men bare undersøker på vegne av kameraten min (hehe, jeg vet hvor sløvt det høres ut.. )

Og jeg er helt enig med PA; ikke omgå lover fordi man ikke liker dem - bruk heller stemmeretten. (nå er jeg btw på linje med mr Giske i denne saken)
 

hansvh

Medlem
Hva er det egentlig han ønsker å starte? En egen site? Forum? Informasjonsside/blog? Donkr2? Det er ikke alt som er ulovlig bare det handler om poker så hva som går ann avhenger av hva han ønsker å drive med.
 

Bjørnar

Gründer
han ønsker i utgangspunktet å dele sine erfaringer, men han har gode kontakter med en del pokernettverk som er villige til å gi han litt cash mot reklame. men jeg kjenner ikke til detaljene i planene, så helt konkret vet jeg ikke.
 

oddbjoro

Medlem
Ang poker og spørsmålet til TS, så er pengespillet poker ulovlig i norge, både å drive med og markedsføre. Det må du forholde deg til.


Utav nyskjerrighet bare. Hvordan bestemmer man hva som er markedsføring eller ei? Er f.eks oddsen.nu og oddsnet.com ulovlige? Disse har jo holdt på i en årrekke...
De baserer seg vel hovedsaklig på odds, men vel så mye mot utenlandske bookmakere som til NT.
Og de fleste bookmakere har jo poker og casino.

oddsen.nu vet jeg hadde en ganske bra reklamerunde på db.no for et par år siden iallefall...
 

MisterMunch

New Member
Dette må du undersøke nøye, men jeg tror det er en forskjell mellom "markedsføring" og "redaksjonellt innhold". Du kan gjerne skrive om Prince Mild dersom du benytter dette i en sammenheng.

Tenk vinguider, etc.

Spørsmålet er jo om noen vil reagere på at du tjener 100 dollar hver gang noen velger å spille via linken din.
 

Bjørnar

Gründer
takker så mye for tilbakemeldinger alle sammen! hadde helt glemt vekk denne tråden, da fyren jeg (faktisk) sjekker for har vært ute i olja en periode.

etter slik jeg forstår det, så er det ikke snakk om bare redaksjonelt innhold, men vi snakker her om rein reklame. så til utlandet må han uansett.
 
Topp