Ekstrem prisøkning på cPanel

En tråd i 'Produkter og verktøy' startet av Tonny Kluften, 7 Jul 2019.

 1. asleo Member

  Innlegg:
  41
  Jeg så meg faktisk så lei på dette at jeg i 2016 klaget Webhuset inn til Forbrukerombudet (sak nr. 16/2459): https://minhost.no/2016/11/pressemelding-klager-webhuset-inn-til-forbrukerombudet/ - jeg hadde først pratet med Forbrukerombudet på telefon, og de var tydelige i samtalen med meg at praksisen var ulovlig dersom man også solgte til privatpersoner.

  Webhuset svarte deretter Forbrukerombudet med at de "utelukkende retter seg mot næringsdrivende, samt at mer enn 99% er næringskunder".

  Det mente jeg var feil og klaget på vedtaket, og fikk deretter svar fra Forbrukerombudet hvor de blant annet uttalte at de hadde "streng prioritering av hvilke saker som tas opp til realitetsbehandling", og at de "beklageligvis ikke å kunne prioritere å ta denne oppfølgende klagen opp til behandling nå".

  Oppsummert så ønsket de ikke å bruke ressurser på å avdekke om Webhuset løy eller snakket sant når de påstod at de utelukkende henvendte seg mot næringsdrivende og at mer enn 99% er næringskunder. Jeg tror ikke noe på dem.

  Jeg tok deretter saken opp til "Markedsrådet", men fikk likt svar der. De ønsker ikke å prioritere å bruke ressurser på dette i denne bransjen.

  Enkel dokumentasjon på at Webhuset også retter seg mot privatpersoner er i denne bloggposten: https://www.webhuset.no/blogg/domenenavn-noen-tips-til-a-finne-riktig/ - der beskriver de at "privatpersoner også nå kan registrere" i forbindelse med .no-domener. Beklager dersom dette ble for off-topic for diskusjonen. Men håper det er greit.
   
  nett.pro liker dette.
 2. Redmouse

  Redmouse New Member

  Innlegg:
  17
  En håpløs utvikling drevet av gribber. Dette vil snu opp-ned på ISP/hosting bransjen. Forhåpentligvis vil det fremskynde innovasjon og økt konkurranse. Tror ikke Cpanel vil fortsette å dominere markedet i lang tid.
   
 3. Bjørnar

  Bjørnar Gründer

  Innlegg:
  1.927
  Ser det er mange som skryter cpanel opp i skyene. Men helt ærlig; det er et vanvittig stort og tungt system. For meg virker det som de har en "industri-standard"-rolle, og at de derfor føler de kan gjøre som de vil. Det kan jo ikke gå over tid.
   
  Redmouse liker dette.
 4. ronorio

  ronorio Active Member

  Innlegg:
  204
  Pr. i dag er cPanel det ledende kontrollpanelet i bransjen og etter min mening det mest gjennomførte, sikre og brukervennlige av de.

  Er ikke enig i at det er så stort og tungt. Selve cPanel er raskt og smidig. Komponentene som er i tillegg består jo av programvare alle panelene benytter seg av (til eks. Apache, NGINX, Litespeed, Bind, PowerDNS, ProFTPD, Postfix, Sendmail, Exim osv.).

  For de som bruker cPanel til delte server/webhotell-miljø kommer man ikke utenom bruk av CloudLinux, Imunify + evt backupløsning fra tredjepart da den innebygde har noen svakheter. Når kostnaden av alle disse legges sammen blir prisen mye høyere enn "bare" cPanel.

  Jeg tror mange har følt på at nå som cPanel øker prisen presser skoen ekstra og tar bort marginen leverandørene har til fortjeneste i et allerede presset marked.
   
  Redmouse liker dette.
 5. asleo Member

  Innlegg:
  41
  For å sitere deg på at du mener cPanel blant annet er det mest "sikre" kontrollpanelet, så er de ikke det i følge statistikken til cvedetails.com :)

  Her kan man se det er registrert 363 sårbarheter i cPanel med en offisiell CVE-ID: https://www.cvedetails.com/vulnerability-list/vendor_id-1766/Cpanel.html

  Til sammenligning er det registrert 4 sårbarheter i DirectAdmin: https://www.cvedetails.com/vulnerability-list/vendor_id-6855/Directadmin.html
   
  nett.pro liker dette.
 6. holte Medlem

  Innlegg:
  102
  Dette begynner å bli et problem. Store investeringsselskap kjøper opp mengder av selskap og øker prisene. Servicen blir ofte heller ikke den samme.

  Spesielt merkes det innen webhosting, og man skal ikke se bort fra at Oakley selger videre eller inngår samarbeid med f.eks EIG

  For noen år siden hadde jeg Bluehost og Hostgator, men plutselig endret de seg, servicen var ikke den samme og prisene gikk til værs. Problemet er bare at om du bytter host er muligheten stor for at du havner hos samme selskap.

  Mange webhoteller er kjøpt opp av Endurance International Group (EIG) et Burlington, Massachusetts-basert selskap som er kjent for sine tause overtakelser av noen av de største webhotellbedriftene i bransjen.

  EIG kontrollerer nå over 80 webhotellmerker
  - som inkluderer noen av de viktigste aktørene i hostingbransjen, for eksempel HostGator , BlueHost , HostMonster , iPage , FatCow , JustHost , Arvixe , A Small Orange, HostNine og ResellerClub, for å nevne noen

  her finnes det en liste
  https://www.onlinetoolsexpert.com/full-list-of-eig-web-hosting-companies/
   
  nett.pro og hansson liker dette.

Del denne siden