Embed hva du vil, når du vil, fra hvor du vil...

Jens1986

Medlem
Nå er jeg ingen "pro" på hverken web eller politikk. Men om dette blir EU-standard så ender det vel uansett opp med at Norge "må" følge det. Det blir som hele lærerdebatten i sommer - Osloskolen er en egen "enhet" og bryr seg ikke om hva som skjer i resten av landet - men alle vet jo at de følger etter om noen år.

Og om det blir slik at man kan "embedde" alt - da må man bare bli flinkere på annonseplassering... eller er det noe jeg overser? Å embedde videoer har jo fungert for alle parter så langt.
 
Er det virkelig ingen som kan lese i dette landet? Bestwater saken handler ikke om fri innebygging, men deling av videoer som ALLEREDE er offentlige. Skal det ikke mer til enn dette for å få PR i dette landet og å havne i avisene?

Iom at denne dommen sier at så lenge en video ligger på youtube er den offentlig betyr det at hvis jeg legger ut transformers på youtube så vil det i følge denne dommen være lovlig å dele innholdet via en ramme.
Det er dette saken handler om,.

Orket ikke lete så lenge men det finnes mange som tegner ett mer nyansert bilde av dommen.
http://ipkitten.blogspot.no/2014/10/that-bestwater-order-its-up-to.html <-- aner ikke hvem dette er

Pluss at det ligger egne lover over disse i hvert land som skal beskytte mot bruk av varemerker o.l i markedsføring. Så man kan jo si at dagens journalister ikke gjør en god jobb når det kommer til faktasjekking.
Blir nok en ny "Moms-sak" nå hvor netthandel.no kommer med artikler om Einar som skal starte det nye youtube-stedet med direktestrømming av videoer fra youtube.

EDIT: Om du skal lese dommen med translate, så husk at setningene er bygget opp på en annen måte på tysk slik at de ikke gir like god mening før du har lest hele setningen.
 

TorsteinO

Art Director & grunder
Et punkt du OGSÅ misforstår (med vilje?), @kongen, er det som står der om "lenking", dette er noe HELT annet enn embedding og hotlinking. Å lage en lenke FRA din side, TIL en annen side, slik at folk kan gå inn på den andre siden for å lese/se innholdet DER, er absolutt ikke det samme som å f.ex. hotlinke det fra den andre siden. Når det gjelder f.ex. youtube, så er det jo der nettopp lagt opp til at man SKAL embedde innhold fra deres sider/server, på din side, og de som laster opp materiale kan velge om det skal være mulig å embedde på andre sider eller ikke.
 
Topp