Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Er du klar for DNS flag day?

asleo

Member
En liten heads-up til dem som ikke har fått med seg at det er DNS flag day 1. februar 2019.

Omkring den datoen blir det fjernet endel ekstrakode som har håndtert feilkonfigurerte navnetjenere i resolverprogrammer som for eksempel BIND, PowerDNS og unbound, og dersom navnetjenerene til domener ikke er konfigurert korrekt etter denne datoen, vil DNS-oppslag kunne gå tregere, eller i verste fall vil ikke domenet fungere i det hele tatt.

Les mer hos Norid: https://www.norid.no/no/registrar/nytt/dns-flag-day/

Det kan også være nyttig å lese diskusjonen på reddit: https://www.reddit.com/r/sysadmin/c...ag_day_on_february_1_2019_check_your_domains/

Her kan du kjapt teste domenene dine: https://dnsflagday.net

Dersom du får beskjed om "Serious problem detected", burde du kontakte dem som er ansvarlig for navnetjenerene til domenet(ene) dine, slik at de kan rette feilene hos seg innen 1. februar.

Merk at det ikke nødvendigvis er webhosten du har hjemmesidene hos som feilen ligger hos, dersom du får feil for et domene på testen ovenfor, er det dem som er ansvarlig for navnetjenerene du bruker til domenet du må kontakte.

Litt artig: Jeg testet webforumet.no, og for dette domenet viser testen at alt er perfekt uten noen feil eller advarsler: "webforumet.no: All Ok!"
 

Bjørnar

Gründer
@asleo: Kan man tenke seg at dersom man har ett domene hos samme leverandør (på navnetjenere), som gir "All ok!", at det også fungerer på alle andre, gitt at at man har samme oppsett på dem? Eller bør man teste absolutt alle?
 

asleo

Member
@Bjørnar: For hver variant av navnetjenere du bruker på dine domener, holder det å teste ett domene som bruker dem, dersom det ikke gir feil, vil alle de andre domenene som bruker samme naventjenere også være uten feil.
 

Oscar

Member
Nyttig info. Takk skal du ha, hadde bare helt oversett dette, men cPanel/WHM sitt BIND oppsett har tydeligvis all good
 

Oscar

Member
Nyttig info. Takk skal du ha, hadde bare helt oversett dette, men cPanel/WHM sitt BIND oppsett har tydeligvis all good
 

Mats Holmvik

New Member
Takk for nyttig informasjon.

Av nesten 100 domener så var det 3 (domenenavn) DNS/Domeneleverandører som har fått mail av meg nå med informasjon rundt dette for oppdatering. Alle norske, men kun med varslingen "Minor problems detected!".

Så de fleste er i henhold til standarden som blir innført. :)
 
Topp