Er SEO historie nå?

En tråd i 'Søkemotoroptimalisering (SEO)' startet av Hupsey, 26 Des 2020.

 1. Hupsey

  Hupsey Medlem

  Innlegg:
  360
  Mange av dem som driver med reverse engineering av Google mener nå at verdien av links nå er nesten ubetydelig. Josh bachynski Som har en gruppe som gjør daglige Seo tester mener at linker har hatt betydning på flere år. Det er nå maskinlæring og AI som fullstendig kontrollerer søk nå i følge han og mange andre testere.(også /IMG gruppen som er konkurrenter finner samme mønster)
  Income school og Chase Reiner er andre som oppnår gode resultater uten å bygge noen som helst linker. Ser også her på WF at det blir mindre og mindre tråder i seo og link del av forumet. Ser også dessverre ut som at forum generelt er dødt.(NWF måte gi opp for en god stund siden)...
  Selv hater jeg generelle FB forum der folk spør samme spørsmål ukentlig. Og grunder FB forum der man driver å anbefaler hverandres tjenester for å unngå at det fremstår som egenpromotering...

  I følge Chase Reiner og flere andre er det «engagement hacking» som er fremtiden.
  Innen black hat driver Chris Palmer å tester ut manipulating av engagement ved hjelp av proxyer og fysiske sim kort som driver trafikk og aktivitet. Resultatene han oppnår er bedre ranking uten linker men med «bruker» aktivitet.

  Jeg regner med at det er stor forskjell på det som funker i USA og her, men man trenger sikkert mindre aktivitet for å trigge algoritmene her siden trafikken generelt er mindre på Norske sider.

  Noen som har noen tanker om dette?

  Kunne tenkt med gå laget en norsk testgruppe, der man sammen kunne testet hva som funker og ikke innen søk...
  Send med priv melding om du er interessert, så kan jeg sette opp en privat gruppe der vi tester ut strategier og teorier..
   
 2. Grunder82 Medlem

  Innlegg:
  153
  Ja, SEO er så og si dødt. Nye linker fungerer ikke.
   
 3. Pong

  Pong Jeg selger sʇɥƃıluʍop :)

  Innlegg:
  3.456
  Jeg er av den oppfatningen at de allerfleste kjøper seg plassering - noe som G har lagt opp til og jobbet for å oppnå i mange år. SEO har vel fremdeles litt verdi for å redusere annonseringsbudsjettene, men Adwords er bare en av kanalene. Lenkebygging er en liten del av SEO igjen.
  Så det har gått fra å hatt mye å si til lite verdi og kommer til å forsvinne helt. En lenk ble jo ansett til å måtte ha verdi - men den forståelsen/antakelsen er jo noe som stammer fra begynnelsen av nettet - 1995-2000 eller deromtrent.
   
  hansson liker dette.
 4. Forklarmeg

  Forklarmeg Member

  Innlegg:
  35
  Jeg tror nok linker i alle fall er på vei ut. SEO i seg selv som fagfelt tror jeg alltid vil bestå. Selv om vi gradvis beveger oss over mot at Google forstår og tyder godt innhold som mer viktig enn dårlig innhold, vil det alltid være noen triks for å "lure algoritmen /AI-en", selv om disse triksene og SEO som fagfelt vil bli gradvis mer avansert og komplisert.

  Å bytte lenker tror jeg er på vei ut, og vi vil se mindre og mindre av (eller, det vil i alle fall ha mindre effekt på SERPs). Men du har nok rett i at Google bruker litt andre signaler for å rangere innhold her i Norge enn på engelskspråklige nettsider på grunn av lavere trafikk her ja. Men på sikt vil jeg tro at godt innhold vil utkonkurrere strategisk linkbygging.
   
 5. tulling99 Medlem

  Innlegg:
  351
  Selvsagt er ikke SEO død.. Lenker er fortatt en av de viktigste rangeringsfaktorene. Jeg har startet mange nettsider hvert år de siste årene og hvor ville jeg vært uten lenker.

  Men jeg tviler ikke på at ctr og bounce rate etc spiller mer og mer en stor rolle. Men jeg forutsetter jo selvsagt at du har megagodt innhold i bunnen.

  Men om både du og konkurrenten har det samme gode og nyttige innholdet da? Og du har mest relevante lenker..
   

Del denne siden