Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Fikk honorar uten å ha sendt faktura

Ole

Medlem
Så sant regnskapsperioden din ikke er avsluttet kan du tilbakedatere fakturaen til 31.12 og merke den med betaling mottatt.
 

peterandrej

pensjonert moderator
Kunden du fikk pengene av trenger jo ingen faktura hvis han allerede har betalt inn penga. Han trenger kanskje kvittering, så det kan jo sende ham. Men herregud da mann; Lag bare en faktura, der du spesifiserer hva det gjelder som vanlig, og så tar du bare bilaget fra innbetalingen og stifter det hele sammen og legger hele greia i regnskapet som vanlig.

Om du skriver ut fakturaen nå eller til neste år eller om 10 år spiller jo ingen rolle. Du trenger den jo bare å liksom vise hvor penga kom fra og sånn. Dater bare fakturaen til den datoen du fikk penga.

Verre er det vel ikke, eller hva?
 

Knut

Medlem
Får mange betalinger uten å ha sendt fatura. Da bare skriver jeg ut en faktura og legger ved som bilag når jeg skikker over papirene til regnskapet. Sender aldri noe til kundene da de allerede har en kvittering og bilag fra banken. Ser ikke noe problem i det hele tatt med sånne betalinger.
 

Msites Ltd

Livsnyter
Bare for å ha sagt det med en gang! Selv om man driver enkeltmannsforetak er det forskjell på penger mottatt i næring og penger mottatt som privatpersonen!
Hvis du har mottatt kr.2.000,- er det stor forskjell om det er en faktura eller ei for begge parter!!!
Dette har jo noe med føring og betaling av merverdiavgift! Hvis du har mottatt kr.2.000,- f.eks. uten at betaler har mottatt en faktura fra deg må det antas at dette er en netto sun uten mva da de ikke har noe bilag for at de har betalt mva til deg! De plikter faktisk å forsikre seg om at du er registrert i forhold til dette også! Noe som blir mye syndet mot da det ville være en god del ekstra arbeide med dette!
 

Tonny Kluften

Administrator
Bare for å ha sagt det med en gang! Selv om man driver enkeltmannsforetak er det forskjell på penger mottatt i næring og penger mottatt som privatpersonen!

Ikke når pengene man har mottatt er for tjeneste i næringen/yrket man driver. Da skal de skattes av uansett og man kan aldri bruke 2000 kroners regelen.

Summen er 12500.-
Jeg får lage en faktura på 10000 + moms og betale inn 2500 i moms.

Takk for tips alle sammen.
 

Thomas Pedersen

Pornogründer
Det kommer an på hvor de som betalte deg holder til. Hvis det var for en tjeneste for noen i utlandet, skal du ikke betale moms av det. Dette gjelder som sagt hvis det er en tjeneste, ikke hvis det er en vare solgt til noen i utlandet.

Jeg må gjøre dette hele tide, får som regel alltid penger inn på konto uten å ha sendt regning. Og mesteparten kommer fra utlandet. Jeg må da lage en faktura på det beløpet som kom inn på konto. Man trenger ikke betale moms av dette, men bruker man derimot pengene på utgifter i firmaet, får man fortsatt tilbake moms på dette. Så jeg ender som regel opp med å få tilbakebetalt moms ved hver termin.
 
Topp