Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Godt program for å få kontroll på CSS?

Hei. Er på jakt etter et raskt og enkelt program/editor for å se, lage, endre og få oversikt over de ulike stilene i css - filen.

Jeg er ingen hardcore programmerer og ønsker å få et raskt visuelt bildet av hvordan ting skal se ut. Noen tips?

Bruker litt Notepad ++, men for min del blir det veldig mye endre-lagre-lastopp-refresh-endre-igjen...

Tar gjerne også imot andre tips om hvordan jeg kan få gjort dette mer effektiv? :rolleyes:
 

peterandrej

pensjonert moderator
dreamweaver er markedsledende på webprogrammering etter hva jeg kan se. Det burde gi deg et preview av siden du jobber med.
 
Supert, da får jeg teste DW igjen. Har ikke brukt det på mange år. Ser det finnes en rekke egne "CSS-editorer" også.
Noen som har erfaring med det? ...eller dekker DW det meste?
 

Gaasehud

Medlem
Jeg skriver definitivt best og fortest i DW. Skrev før i Notepad (altså windows' notepad), hvor jeg skrev alt heeeeelt fra bunn. Uten farger (f.eks. rød på javascript, grønn på linker, etc.) og ingen "tips". Nå tror jeg at jeg skriver dobbelt så fort kode. Eks:
Jeg skriver (i css) bare te - pil ned - enter fremfor text-decoration:
Skjønner? ;) Grådig kjekt, flere editorer som har dette dog.
 

Thomas Pedersen

Pornogründer
ett tips er å bruke firefox og firebug extension.
Da kan du inspisere elementer på siden, og få total oversikt over all css. Deretter kan du endre css koden live og se oppdateringene mens du endrer. og når det ser rriktig ut, kopierer du css'en du nettopp lagde inn i css filen din.
 

Keanu

Geek
Det høres ut som du alltid laster opp til en server når du tester. I såfall kan jeg anbefale å utvikle med en apache-versjon på maskinen du arbeider på (selv bruker jeg xampp, som har apache, mysql og php). Det effektiviserer arbeidet og gjør at en testversjon ikke er "live". For sikkerhet og for å arbeide på flere maskiner kan Subversion eller andre systemer brukes.

Forøvrig bruker jeg Eclipse med PHP Developer Tools for utvikling, som absolutt kan anbefales.
 
Takk for gode tips. Tror det blir for mye knoting for denna karen hvis jeg skal sette opp webserver, mysql osv i denne omgang. Men DW ser ut til å fungere bra også i livemode. Ellers er faktisk Firebug tillegget til Firefox ganske så genialt som nextri nevnte. La det inn for et par dager siden og fungerer utmerket.

Ta blant annet en titt på denne videoen:
YouTube - Introduction to CSS editing using Firebug
 

muffins

Medlem
Xampp er faktisk utrolig lett å sette opp. Bare installering av en .exe fil, og vips, så er det installert! Så det anbefales egentlig til alle som driver med webutvikling. Har spart meg for mye tid på den fronten :)

Ellers har Notepad++ en funksjon med opplasting av filer til server via ftp. Dette kan også spare deg for litt tid, siden du ikke trenger å gå via et eksternt ftp program.

På css-editor delen så brukte jeg for en liten tid tilbake Style Master. Fungerte i og for seg veldig greit, verdt å teste ut :)
 
Sist redigert:
Topp