Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Google lanserer PPA (Pay-per-action)

Kenneth Dreyer

Well-Known Member
Det har lenge vært snakk om det, og nå er det en realitet. Google vil ikke lengre betale for hvert klikk på adsense annonsene, nå vil dem tilby PPA (pay-per-action). For mange vil dette hovedsakelig bare bety affiliate marketing.

For folk som overlever av annonser, så kan dette være en god ting. Har du en side som sender 100 klikk, og du kanskje tjener 150 kroner av disse klikkene så kan du ofte være fornøyd. Men hva om 15 av disse brukerene handlet for 2.000 kroner hver, og du kunne fått 5 % av det? Det er 1.000 kroner det, 850 kroner mer enn med PPC løsningen. Så med andre ord, for webmastere kan dette bety store fordeler.

For de som lever av trafikken dem får fra annonsering, så går det for hva jeg vet uvisste tider i møte med Adwords. Skal dem nå betale både for nøkkelordene og % av salget? Dem kan ikke bare betale provisjon av salg, for da kan man jo by på alt mulig, selv urelevante nøkkelord, om man ikke lengre betaler per klikk. Tiden vil vise.

For affiliate nettverk, så kan dette bety døden. Google er uten tvil verdens største på internett annonsering, så hvorfor skulle dem ikke klare å ta affiliatemarkedet også?

Pressemeldingen kom fra Google i dag, så det er så langt veldig lite folk vet om Google sin PPA. Hva tror dere om dette siste produktet fra Google?
 

Ole

Medlem
...og du kunne fått 5 % av det?
> Google skal ikke tilby prosenter, men en fast pris (ihvertfall foreløpig)

....betale både for nøkkelordene og % av salget? Dem kan ikke bare betale provisjon av salg, for da kan man jo by på alt mulig, selv urelevante nøkkelord, om man ikke lengre betaler per klikk. Tiden vil vise.
> Nettstedet som plasser annonsen kan velge hvilke annonser de vil ha på sine sider - det vil jo virke som en "sensur"

Hva tror dere om dette siste produktet fra Google?
> Jeg tror det kan bli et tilskudd, ikke en erstatning for TradeDoubler/CJ.
 
Topp