Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Har du en god ide? Vinn 130 000 til oppstart av firma.

adeneo

Medlem
Ingenting i livet er gratis.

Skulle man være så heldig å "vinne" en slik oppstartspakke, så vil altså Inven2 AS, som står bak "konkurransen", stille med 30k i aksjekapital og ordne alt med etableringen av et firma for å kommersialisere ideen.

Samtidig vil de også "ordne" 100k i etablererstipend fra Innovasjon Norge, i følge reklamen.

Med på kjøpet får man en deleier, ettersom 10% av selskapet som settes opp, automatisk vil gå til Inven2 AS.

Med andre ord, man får hjelp til å starte et firma, samt å søke om stipend fra Innovasjon Norge, men må gjøre alt arbeidet videre selv, mot at man gir fra seg 10% av alt, både nå og i fremtiden, til Inven2 AS.

Høres nesten ut som svindel i mine ører?
Har man en god ide, så bør man vel heller starte opp uten disse snylterne, eller i det minste finne seg egne private investorer som kan bidra med mer enn lommerusk.
 

Stoppet

Banned
Har man en god ide, så bør man vel heller starte opp uten disse snylterne, eller i det minste finne seg egne private investorer som kan bidra med mer enn lommerusk.

Det er vel ofte slik at man i en oppstart trenger penger. Har man ikke selv, så må man "betale" for dem. "Private investorer" tar så vidt jeg vet seg også rimelig bra betalt. De tar en stor rissiko ved å satse penger på det som på et tidlig stadium kun er en idé.

Verdien av idéen blir større jo nærmere man kommer et ferdig produkt, og da sitter naturligvis grunder igjen med mer. Men før dette blir det i mange tilfeller en avveining om man kanskje skal bruke 10-30 år og pantsette alt man eier og satse selv på noe som kanskje ikke blir noe av.

10% av noe som kanskje blir til en verdi er tross alt mer enn et liv i endeløs gjeld :)
 

rune69

Gjerrigknarken sjøl
Medlem av ledelsen
Høres nesten ut som svindel i mine ører?
Har man en god ide, så bør man vel heller starte opp uten disse snylterne, eller i det minste finne seg egne private investorer som kan bidra med mer enn lommerusk.

Du har et poeng i at selskapet bak har en baktanke - og det er å tjene penger. Fy for skam ja! Ellers synes jeg du bidrar til øke inflasjonen på begrepet "svindel" - et ord folk slenger rundt seg om alt og alle til alle døgnets tider. Let it be.
 

adeneo

Medlem
Selskapet bak (som forøvrig er en non-profit organisasjon) lanserer en konkurranse, med "minst fem vinnere" og teksten "få ditt eget AS..." og nederst på reklamen har man vel det som skal være samarbeidspartnere, store statlige aktører også videre, som får det hele til å virke veldig seriøst.

Ikke før man leser den lille skriften gjemt bort i et hjørne på nettsidene deres, ser man hva det egentlig er snakk om.
Det står ikke et eneste sted i reklamen at selskapet ikke gir bort noe som helst, og at man på ingen måte er en "vinner", selv om man blir "utvalgt" og får opprettet et selskap i sitt navn, med en partner på kjøpet selvfølgelig.

Det er kanskje ikke juridisk sett svindel, men i min verden er det i aller høyeste grad etisk svindel.
Med en privat investor vet man i det minste hva man får, man blir ikke villedet til å tro at man har vunnet en konkurranse hvor man "får" et selskap som premie.

77b078_a4a2d02c93c24cefbb77599b5f62a9b0.png
 

Stoppet

Banned
Da konkluderer vi med at dette ikke er noe for deg @adeneo ?

Men for dem som har en idé, lite penger og ikke dine muligheter til å skaffe dem, så kan vi jo si at et er en mulighet hvertfall?
 
Poenget til adeneo er vel at det er Inovasjon Norge som står bak denne premien, og ikke Invent2 AS. Hvem som helst kan søke om stipend hos Inovasjon Norge, og hvis ideen er god nok til å vinne denne konkurransen er den trolig også god nok til at man kan få stipend selv. Så det Invent2 AS gjør er å lokke med 130 tusen, for så å få tilsendt masse ideer. Deretter velger de ut de fem mest lovende og hjelper dem med å søke om stipend og sette opp et AS (Ikke veldig vanskelig). Og vipps, så har de 10% eierskap i fem lovende ideer uten å ha tatt risiko.
 

adeneo

Medlem
For å gjenta det, så er altså dette et non-profit selskap som eies av Universitetet i Oslo og Oslo Universitetssykehus, slik at det sitter ingen "hai" bak som ønsker å tjene store penger på andres arbeid.

Inven2 sitt forholdsvis formidable overskudd, av en omsetning på et par hundre millioner kroner, går i følge Inven2 selv til ...
"Inven2 er en non-profit bedrift. Vi betaler ikke ut utbytte til eierne våre. Alle inntekter brukes for å drifte prosjekter, oppstarsselskaper og konsepter."

Man ser ut til å glemme de skyhøye lønningene selskapets ledelse har, direktøren alene står oppført med ordinære godtgjørelser på nærmere 2 millioner kroner, og nesten 40 millioner betales ut totalt til noen få ansatte, slik at helt "non-profit" er det vel ikke, de eneste som ikke tjener grovt på dette, ser ut til å være universitetene som eier Inven2 AS.

Inven2 AS gjør sikkert også fremdragende arbeid. De står blant annet bak flere store kommersialiseringer av medisinsk forskning og nettopp gode ideer, med stor suksess.

Poenget var ikke at Inven2 AS er en front for svindlere, ei heller at opplegget nødvendigvis er dårlig.
Poenget var at man i denne "konkurransen" ikke ser ut til å vinne noe som helst, og at reklamen for "Gründerpakken" ikke ser ut til å opplyse om de negative forutsetningene for å motta en slik enestående "gevinst".

Poenget mitt var altså at hele dette opplegget med "Gründerpakken" er nære på svindel, og at de fleste som går på dette ikke vil få det som loves i reklamen, det er det man i de fleste andre tilfeller ville kalt "villedende reklame".

Det står rett ut at de beste ideene "vinner" et eget aksjeselskap med 130 000,- i oppstartskapital, samt en rekke andre fordeler.

Dette er ikke tilfelle, man vinner ingenting, Inven2 AS stifter et aksjeselskap med 30 000,- i aksjekapital, altså minimumssummen, videre vil Inven2 AS verdsette ideen din slik at denne legges inn som tinginnskudd. Til slutt søkes det om et stipend på 100 000,- fra Innovasjon Norge.

For det første får man altså ikke 130 000,- fra Inven2 AS, man får i beste fall 30 000,- mens det resterende kommer fra Innovasjon Norge.
Penger man uansett ville fått uten å gi fra seg noe av selskapet, ettersom det umulig kan være slik at Inven2 AS har et sugerør rett i kassa til Innovasjon Norge.

Det man "vinner" her, er 30 000,- i aksjekapital og hjelp til noen enkle skjemaer, og man "vinner" vel egentlig ikke dette heller, man gir opp 10% av selskapet for den gleden.

Og så, ettersom ideen din legges inn som tinginskudd i selskapet, verdsatt av Inven2 AS sin revisor, kan det være at man allerede ved mottakelse av denne enorme "gevinsten" går i underskudd.

Dersom selskapets verdi, inkludert ideen din, allerede ved oppstart er over et visst beløp (300k), så vil man ikke ha noe som helst å tjene på dette, tvert i mot vil man gå over i rent tap ved å motta denne "gevinsten".
 
Topp