Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hei noen som kan rippe fra tv2sumo?

adeneo

Medlem
Hvorfor så skeptisk?
Skeptisk fordi det virker som om Jonas Philipe forhåpentligvis er oppegående nok til å ordne dette selv, men ikke gidder, og i stedet ønsker at noen andre skal gjøre det, som er helt ok for meg hvis noen påtar seg oppdraget, itteno problem, og egentlig er jeg aller mest skeptisk fordi det høres veldig ulovlig ut, både å videresende konfidensiell inloggingsinfo til et abonnement, og også at TV2 som tross alt ikke engang legger ut disse programmene gratis, men tar betalt for at man skal få se de på nett, tillater at man legger dette ut på Youtube.

Han trenger forøvrig ikke tillatelse for å bruke materialet til sitt formål. dette vil gå under "fair use".

Jeg er veldig interessert i hvor du finner den klausulen i den Norske Åndverksloven, og uansett hvordan det plutselig kan bli OK å legge ut TV programmer på YT i forhold til Fair Use, selv om det er til eget bruk på en blogg, da det ville løst mange problemer for meg med hensyn til kopirett?
Jeg er temmelig sikker på at dette er en egen klausul i enkelte andre lands kopirettslovgivning, og at det kun er lov å "henvise til eller gjengi kopibeskyttet materiale i kommentarer, kritikk, nyheter, forskning og av utdanningshensyn", hvis noen av de gir retten til å legge ut kopibeskyttede TV programmer på YT under Fair Use, så kjør på :D
 

picxx

Well-Known Member
Skeptisk fordi det virker som om Jonas Philipe forhåpentligvis er oppegående nok til å ordne dette selv, men ikke gidder

Dette er nok hovedgrunnen til at jeg mer eller mindre har sluttet å spørre om hjelp her på WF. Spør man om noe som "kan" virke suspekt, eller "kan" se ut som noe uetisk får man ikke svar på spørsmålet, men blir møtt med en mengde motspøsmål om hvorfor man skal ha det gjort.

Se på svaret til Thomas (nextri) over Jonas. Last ned camtasia og gjør dette selv, så slipper du dette maset.
 

Thomas Pedersen

Pornogründer
Skeptisk fordi det virker som om Jonas Philipe forhåpentligvis er oppegående nok til å ordne dette selv, men ikke gidder, og i stedet ønsker at noen andre skal gjøre det, som er helt ok for meg hvis noen påtar seg oppdraget, itteno problem, og egentlig er jeg aller mest skeptisk fordi det høres veldig ulovlig ut, både å videresende konfidensiell inloggingsinfo til et abonnement, og også at TV2 som tross alt ikke engang legger ut disse programmene gratis, men tar betalt for at man skal få se de på nett, tillater at man legger dette ut på Youtube.Jeg er veldig interessert i hvor du finner den klausulen i den Norske Åndverksloven, og uansett hvordan det plutselig kan bli OK å legge ut TV programmer på YT i forhold til Fair Use, selv om det er til eget bruk på en blogg, da det ville løst mange problemer for meg med hensyn til kopirett?
Jeg er temmelig sikker på at dette er en egen klausul i enkelte andre lands kopirettslovgivning, og at det kun er lov å "henvise til eller gjengi kopibeskyttet materiale i kommentarer, kritikk, nyheter, forskning og av utdanningshensyn", hvis noen av de gir retten til å legge ut kopibeskyttede TV programmer på YT under Fair Use, så kjør på :D

Hvis han vil bruke et utsnitt av ett offentliggjort tv program på sin nettside, fordi det omhandlet ham selv, og han vil publisere noe på sin side angående at han har vært i ett innslag på tv, vil jeg påstå dette vil kunne gå under sitatretten i Åndsverkloven. Det går an å laste ting opp på youtube, som og utelukkende bruke det på sin egen nettside, slik at det ikke er tilgjengelig gjennom søk på youtube.

Sitatrett:
For at et sitat skal være lovlig er det en betingelse at verket er «offentliggjort», og siteringen må skje «i samsvar med god skikk og i den utstrekning formålet betinger», jf. Åndsverkloven § 22. Hva som skal til for at et verk er offentliggjort defineres i lovens § 8, og hovedregelen er at opphavsmannen må ha gjort verket «tilgjengelig for allmennheten», jf. nærmere definisjonen i § 2 andre ledd. Det er opp til domstolene gjennom rettspraksis å definere hva som til enhver tid ligger i uttykkene «god skikk» og «...formålet betinger».

Det vanligste området for sitering er gjengivelse av utdrag fra en tekst. Også andre typer verk kan imidlertid siteres. Sampling av musikk, og utsnitt fra film er således også en type sitat. Når det gjelder kunstverk og fotografier er sitering på vanlig måte derimot mer problematisk, ettersom man vanskelig kan sitere fra slike verk uten å gjengi hele verket. Man har imidlertid særlige regler for gjengivelse av slike verk i §§ 23, 23a og 24, som er mer brukt i praksis.
 

hansson

Langveisfarende
Dette går ikke under sitatrett så langt jeg forstår. Sitatretten gjelder for verk som skal inn i en kontekst der den blir av verdi for "det offentlige ordskiftet", og vi tenker da på typiske nyhetssaker, skandaler, debatter som oppstår som følge av noen tullinger som har gjort noe spesielt i mediene, osv. osv. I prinsippet bør det være elementer av samfunnskritikk eller tilsvarende for kunst/kultur, som kjent fra NRKs visning av fiskesex-scenen fra Brent av Frost. De ble til slutt dømt for å ha vist for mye, så her må det trås varsomt. Når ting skal rippes fra betalingsplattformer må man være ekstra påpasselig, det er da logisk at selskapet prøver å verne max om sin egen opphavsrett og ikke ønsker at dette skal ut i public domain.

Hvis man har vært på TV selv og det ikke gjelder en offentlig viktig sak, vil man få problemer med å forsvare å bruke sitatretten. Sitatretten brukes f.eks. av folk som lager andre offentlige verker, f.eks. en dokumentarfilm eller et kunstprogram på TV. Ikke noe i veien for å gjøre det samme på en blogg, men det må ha interesse langt ut over den private sfære.
 
Sist redigert:

picxx

Well-Known Member
Spiller sitatretten noen rolle?
Hvis Jonas legger ut klippet på sin youtubekanal og senere streamer det på sin nettside er det vel Jonas som står ansvarlig for om han har fått tillatelse til dette eller ikke.
Spørsmålet til TS var rimelig enkelt å skjønne og hadde absolutt ikke noe med sitatretten å gjøre.
 

hansson

Langveisfarende
Selvfølgelig står han selv ansvarlig for det. Men siden rettighetsspørsmålet kom opp bidro jeg med mitt synspunkt. Det er vel neppe lovlig å reklamere for piratprogramvare på Webforumet, og jeg synes det er greit at vi hjelper til med å lære ungdommen mer om opphavsrett. Mange vet ikke noe om det.
 

adeneo

Medlem
Dette er nok hovedgrunnen til at jeg mer eller mindre har sluttet å spørre om hjelp her på WF. Spør man om noe som "kan" virke suspekt, eller "kan" se ut som noe uetisk får man ikke svar på spørsmålet, men blir møtt med en mengde motspøsmål om hvorfor man skal ha det gjort.

Se på svaret til Thomas (nextri) over Jonas. Last ned camtasia og gjør dette selv, så slipper du dette maset.

Jeg er ikke helt sikker på hva du svarer på, men hadde det vært en stemmefunksjon på månedens innlegg hadde jeg trykket på den for det innlegget.

Først siterer du meg på å skrive at man bør prøve selv før man ber andre om å gjøre jobben, så skriver du noe om motspørsmål, og som en som følger en del med på trådene her på forumet så er det normalt deg som kommer med de motspørmålene, uten at noen har spurt om noe slikt i denne tråden da trådstarter har forklart rimelig greit hva han skal med dette, så til slutt kommer du med akkurat det samme rådet som du kritiserer, å prøve selv :confused:

Jeg står fortsatt ved det jeg skrev i mitt første innlegg, skulle jeg lagt hele eller deler av et TV program hvor TV2 eier rettighetene, uavhengig av om man selv er med i det programmet eller ikke, opp på YT, så ville jeg hatt det skriftlig at man hadde tillatelse til dette, da det ikke finnes noe Fair Use eller annen klausul i Åndverksloven som tillater slikt, det er ulovlig uansett hvordan man vender og vrir på det, bortsett hvis man har eksplisitt tillatelse fra rettighetsinnehaver.

Youtube har egne sider om dette, og når man laster opp videoer står det følgende advarsel:
"Viktig: Ikke last opp fjernsynsprogrammer, musikkvideoer, konserter eller reklame uten tillatelse med mindre de består helt og holdent av innhold du selv har opprettet."
slik at man kan finne en del om dette der dersom man er interessert.
Nå skriver trådstarter at han har slik tillatelse, men litt av poenget med mitt innlegg var at det er vanskelig å påta seg jobben med å rippe noe fra TV2's nettsted basert på kun muntlig informasjon fra trådstarter, og jeg ville hatt det skriftlig at slik tillatelse forelå før jeg hadde gjort noe slikt.

Når det er sagt så er det opp til den enkelte hva de velger å gjøre, og hvis Jonas Philipe mener han har sitt på det tørre, så er det vel bare å laste opp det, i verste fall kan jeg ikke tenke meg at det skjer noe verre enn at TV2 ber om at programmet fjernes dersom de skulle ha problemer med det.
Nå ser det vel også ut som Jonas Phillipe har prøvd selv, og hvis det er snakk om .avi filer så kan de lastes direkte opp til YT, som tar seg av konverteringen til riktig format, det finnes også gratis programmer for konvertering, og så lenge man klarer å få videoen ned på egen maskin, med lyd og det hele, så er resten rimelig rett frem, og YT tar normalt i mot det meste av videoformater uten problemer.

Forøvrig så spiller selvfølgelig kopiretten en rolle dersom man tar på seg jobben som trådstarter spør om i sitt første innlegg, nemlig å rippe et TV program fra en betalingsløsning som tilbys av TV2, med trådstarters innloggingsinformasjon ikke mindre, noe som selvfølgelig er straffbart selv om man "bare" gjorde det for en som skulle ha videoen på sin blogg.
 

picxx

Well-Known Member
Forøvrig så spiller selvfølgelig kopiretten en rolle dersom man tar på seg jobben som trådstarter spør om i sitt første innlegg, nemlig å rippe et TV program fra en betalingsløsning som tilbys av TV2, med trådstarters innloggingsinformasjon ikke mindre, noe som selvfølgelig er straffbart selv om man "bare" gjorde det for en som skulle ha videoen på sin blogg.

Regner med du er voksen nok til selv å se at det du her poengterer faller på sin egen urimelighet? Helt greit at folk synes man skal følge etiske retningslinjer, også på web, men medmindre du kjenner til denne forespørselen i detalj er det bare forbaska tull at tråden skal renne ut i en debatt omkring sitatrett. Svar på spørsmålet trådstarter stiller, eller opprett en egen tråd hvor du kan diskutere sitatrett og etiske retningslinjer på web.
 
Okei folkens, hør her vis noen kan hjelpe til så hadde det vært fint istedet for og kristisere og snakke om lover osv. snakket med tv2 og de vil sende meg klippet for 150-200 kr. men de sa fikk tilatelse av og gjøre det med hjelp av enn annen fordi hun sa det var lettere osv. så er bare spørsmålet kan noen gjøre det for meg? prøvd alt mulig av løsninger med programmer osv. men dette ligger ikke for meg:) kontakt på pm såfall engetlig asap
 
Topp