Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hvor finne gratis mønster/bilder/symboler?

Jostein

Medlem
Hei!

Er på utkikk etter et sted som man kan finne gratis mønster, symboler ol som man fritt kan benytte seg av i egen design. F.eks et mønster med rosa prikker på hvit bakgrunn, fargesprakende psykideliske mønster osv. Finnes det noen egne program for å lage dette? Prøvde litt i paint, men ble vel litt så som så.

Lurer på en annen ting rundt lovligheten av å bruke kjente symboler som f.eks Smily symbolet. Regner med dette kan brukes av hjertens lyst, mens f.eks en Amgry birds figur ikke kan brukes da denne er opphavsbeskyttet.

På forhånd takk!
 

hansson

Langveisfarende
Du kan lage repeterende mønstre i adobe illustrator, da blir det enklere å få det til å gå opp "matematisk". Det er mulig å gjøre det i photoshop også, men hvis du skal lage repeterende "tiles" er det vanskeligere enn i illustrator.

Så lenge du tegner et smiley-symbol selv, så er det fritt å bruke det, fordi det er umulig å påvise hvem som har opphavsretten til en smiley. Men hvis du kopierer eller bruker et smiley-merke du finner på Google må du sjekke om du har rett til det. I Norge kan du tegne en angry bird slik at det oppstår et eget selvstendig åndsverk, men du har ikke lov til å lage en ren kopi av originalen. Du har lov til å male et stort oljemaleri (f.eks.) med mange angrybirds, i en komposisjon som er din egen. Her er lovbestemmelsen: LOV 1961-05-12 nr 02: Lov om opphavsrett til åndsverk m.v. (åndsverkloven).
 
Topp