Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hvor høy burde ikke server load være?

Mr Vest

Sjefen over alle sjefer!
Litt nysjerrig på denne. Selv har jeg ikke opplevd spesielt store tall her, ligger normalt på rundt 0 til 0.20. Jeg mener og huske at jeg en gang for lenge siden leste her på WF at den ikke burde være over 1.0, men jeg finner ikke tilbake til tråden når jeg søker. Så.. Hvor høy burde denne ikke være? Hva kan skje om den blir for høy for lenge?
 

Mr Vest

Sjefen over alle sjefer!
Skjønner skjønner. Så det er slik den funker altså. Tror du at den serveren ville klart en server load på 10 over en lengre periode?
 

Mr Vest

Sjefen over alle sjefer!
Skjønner. Det er nok ikke noe sannsynlig at den blir spesielt høy her hos meg men det er jo absolutt greit og vite litt om hva som gjerne skjer om den skulle stige. Ser at den nå ligger på 0.05 og det vil jeg jo ikke si noe vondt om.

Takker og bukker for svarene. :)
 

clinton4

Medlem
Hvis page load er på 1 så har du brukt opp kapasiteten til èn prosessor. Har en server 2 prosessorer så kan server load være 2 osv...

Er du 100% sikker på dette? Mener jeg ble fortalt av noen på NWF at serverload 1.00 indikerte maks bruk alle tilgjengelige prosessorer.
 

Santo

Active Member
Web Hosting Reviews - Server load

The uncertainties come when the server load has values over 1.00. Most web hosting company owners apply the following rule: if the server has a single CPU (central processing unit), a server load higher than 1.00 is not good; if the server has two CPUs, a server load over 2.00 is not good and so on.
 

Thomas Pedersen

Pornogründer
yes. det er slik det fungerer. Har en server med 8 kjerner, og den klarer seg utmerket så lenge load er under 8. over åtte så laster ting fortsatt fort, men det tar gjerne litt tid før det skjer noe.

Så tror det er snakk om kjerner, ikke prosessorer.
 

tyr897

Medlem
Flere kjerner oppfattes av maskinen som flere prosessorer, det er altså snakk om prosessorer og/eller kjerner.
 

erlinglothe

New Member
Kan forklare dette enkelt for dere...

Det dere leser i loaden til unix er kort og greit at for hvert hele tall så er det en prosess som ønsker og bruke 100% av cpuressursene til en kjerne.
Om dere da f.eks har to httpd ( apache prosesser ) kjørende ( to spørringer mot webserveren ) vil de da bruke en viss andel i prosent av en eller hver sin prosessorkjerne.

La oss si man har en dual core cpu. Den ene httpd prosessen trenger 100% cpu bruk i 3 sekunder for å få generert siden og kjørt scriptene som clienten spør om. Den andre httpd prosessen bruker 30% cpu bruk og da av den andre kjernen. Det betyr at ditt load tall vil være 1.30.

Da har man 70% cpu til rådighet som andre prosesser kan bruke. Om man kommer over 2.00 i load eller 100% cpu bruk på begge skjernene, altså at loaden er 4.60 betyr det egentlig bare at det ligger prosesser og venter på å få brukt regnekraften til prosessorene. Disse prosessene som da ikke får regnet noe får heller ikke svart clienten og sendt dataene tilbake før det har blitt ledig kapasitet.

Normalt pleier ikke CPU ressurser og være noe problem i våre dager. Her er det bare og dytte i en masse minne og så er man kvitt problemet, men....

Kjører man f.eks apache og mysql på samma burk og har tung last mot sql'en vil man merke problemer med prioritering av ressursene. Apache og php vil generere script samtidig som den spør mysql'en om spørringer. Om apache bruker opp all cpu ressurs vil mysql stå og vente på ledig kapasitet som igjen forsinker script genereringen... Cpulimit kan være en løsning, ellers må man inn og sette opp regler noe som vil ha en utrolig ytelsesforbedring hvis man har lite ressurser og ta av og tunge sider.

Ble litt lengre enn jeg trodde, men gir vel noen svar ;)
 
Topp