Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hvordan beskytte designet ditt ?

bellavista

Banned
Hei!

Jeg har laget et design til Blogg.no, og lurte på hvordan jeg kan beskytte designet mitt ?
Da tenker jeg slik at vist en kjøper det, skal det ikke gå ann at de som ikke har kjøpt det kan bruke det. Går det ann å beskytte designet ditt på den måten på blogg.no ?
 

adeneo

Medlem
I utgangspunktet er det ikke mulig!
CSS, html, bilder osv. er tilgjengelig for alle som ønsker å rappe det, forutsatt at man kan lese koden, og klarer å trykke på media knappen i Firefox, så er det bare å stjele i vei.

Det finnes metoder for minifisering, obskufusering og annet (er ikke sikker på om noen av de to egentlig er ord ? ), men hvis noen virkelig vil så er det ikke noe problem å komme rundt dette heller, ettersom filene må være forståelige for nettleseren, så er det heller ikke noe problem for en person å lese de, utover at ovennevnte teknikker selvfølgelig kan gjøre filene vanskeligere å lese.
Bilder og slikt kan legges som bakgrunnsbilder, eller man kan fjerne mulighetene for høyreklikking, men igjen så kan man bare trykke på media knappen i firefox for å laste ned akkurat hva man vil.

Det beste du kan gjøre er å hive på en copyright og bruke en eller annen lisens, og satse på at de fleste holder seg til det og betaler for designet, samt at du sannsynligvis har en eller metode for å installere eller implementere dette designet som er langt enklere enn å forsøke å spare noen tiere på å prøve å rekonstruere greiene dersom noen stjeler koden, bildene osv.
 
Sist redigert:

agrimsrud

Medlem
Det er i utgangspunktet, som adeneo sier, ikke fysisk mulig å kryptere eller beskytte filene. Men om du tar betalt for en brukslisens, bør admin hos blogg.no være behjelpelig med å stenge blogger som bruker designmalen uten å ha betalt...
 

picxx

Well-Known Member
Det er mulig å kryptere både via zend (perl) og php, men skal man ha slike krypteringsprogrammer koster dem penger, men får ikke lastet dem ned nullet hos scriptmafia, så den enkleste muligheten for deg er nok å henvise til åndsverksloven i norge.
 

adeneo

Medlem
Det er mulig å kryptere både via zend (perl) og php

Joa, men det spiller liten rolle om perl/php koden er kryptert når css/html/bilder sendes til nettleseren som vanlig, og hele designet kan stjeles uansett, slike løsninger er mer nyttige for frittstående apps og plugins.
Det er mulig å kryptere med 128bit dersom man bruker et virtuelt/cloud system, men det krever server tilgang, noe man ikke har på blogg.no, samt at css/html/bilder fortsatt må sendes til nettleseren.
Det er også mulig å drive med morsomheter som URI encoding av all html, slik som denne fysaken gjør, men det tar to sekunder med javascripts decodeURIcomponent() å få det tilbake til det opprinnelige igjen.

Man kommer lissom ikke helt unna det at koden må være lesbar for en nettleser, og eksterne ressurser som scripts, bilder, videoer og alt annet må også sendes til nettleseren, og så lenge det er slik så er det også fullt tilgjengelig for alle som ønsker å stjele det, selv om man prøver å gjøre det litt vanskeligere å lese selve koden.

Det er derfor per i dag nesten umulig å kryptere en nettside, eller i dette tilfelle et design for blogg.no, så lenge det skal leses av nettlesere, og det gjenspeiles vel også av at man ofte kan finne større selskaper på nett som selger plugins, apps eller hva det måtte være, hvor man på demosidene for produktet ofte med litt leting i kildekoden kan finne hele koden til produktet uten å betale fem øre. Hadde det vært mulig ville vi nok sett at omtrent alle større selskaper ville kryptert sine nettsider for å slippe tyveri av kode og annet.
Heldigvis så mangler de aller fleste nettbrukere, og helt sikkert bloggere også, kunnskapen til å stjele slikt direkte via kildekoden, og kjøper i stedet produktet, samt at det i mange tilfeller er mer jobb enn det er verdt å begynne å rekonstruere noe fra kildekoden i forhold til å bare betale prisen det koster.
 

peterandrej

pensjonert moderator
For å si det sånn. Har du peiling nok til å kunne stjele et design og faktisk få det til å funke på en annen side så har du også peiling nok til å komme deg rundt alt av "beskyttelse" designeren legger opp til.
 
Topp