Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hvordan skjuler man eieren av et domene?

Bertram

Member
Hvordan kan man skjule hvem som eier et domene? Og er det mulig å skjule hvem som eier et .no domene? Eventuelt hvilke domener er det mulig å skjule eieren til, og hvordan?
 

xdex

Medlem
Som @Tonny Kluften sier, du kan aldri skjule et .no domene. Du kan derimot "gjemme" deg, delvis (gjelder ikke alle domener). Dersom du publiserer uovlig innhold rettet mot usa (filmer, torrents you name it) og eier et .com domene, er det USA som eier rettighetene til dette. Det vil gå rimelig kort tid, før domenet blir fjernet (seized by the fbi).

Problematikken pr. i dag er at ulike ulovlig tjenester har flere domener/servere. Et domene er bare et navn som peker til en IP (server). Når domenet blir fjernet, eller slettet, peker du et nytt domene mot den samme ip adressen. Du kan også ha flere kopier (servere), med ulike ip adresser, men samme innhold. Da er katt og mus jakten i gang...

Du kan også sjekke ut https://njal.la (du vil aldri være trygg dersom du driver med ulovligheter, det gjelder også hos njal)
 

Bertram

Member
Det er ikke snakk om ulovligheter. Det er snakk om en side der flere kan legge ut innhold. Innholdet vil de som legger det ut selv stå ansvarlig for, men han som driver siden ønsker ikke publisitet rundt sin person eller firma i denne sammenhengen. Innholdet kan naturligvis bli gjenstand for debatt og i enkelte tilfeller grense opp mot hva de som omtales synes er OK. Det vil ikke være personer som omtales, men bedrifter og organisasjoner.
 

ronorio

Active Member
For .no vil du ikke kunne skjule navnet på privatperson, eller registrert firma/organisasjon som eier domenet.

For .com og en haug andre internasjonale domener kan du bemytte såkalt whois beskyttelse, som i stedet for rettmessig eier, vil vise registrarens kontaktopplysninger.

Slik anonymisering vil hindre folk flest innsyn, men en domfellelse eller lignende vil som oftes frigjøre opplysningene.

Til eks får du slik whois beskyttelse inkludert i prisen hos Namecheap. Tilsvarende tilbys også av andre, eller kan kjøpes ekstra.

Hva de norske aktørene praktiserer er jeg usikker på da jeg aldri har kjøpt .com domener fra norske aktører.
 

Marius_J

Social Engineer
Som alt nevnt så kan du ikke skjule kontakt info på .no domener.
Men du kan kjøpe noe som heter trustee service. Da vil det stå en annen bedrift som eier på ditt .no domene.

Hvis de ikke har sluttet med det så tilbyr Zondo Norge dette.

Ellers så fant jeg utrolig mange andre bedrifter ved en google tur.
 
Topp