Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Illustrator: Gjøre om "shape" til teskt?

Dag Frogner

Supermedlem
I Illustrator kan man jo gjøre tekst om "shapes", men er det mulig å gjøre dette andre veien? Altså gjøre om "shapes" til tekst?

Har fått en logo hvor det skal legges til litt tekst, men siden hver bokstav er en "shape" (hva er et godt norskt ord her? Objekt?), blir det verre.
 

Nutz

Med lem
Har du ikke fått den i lag, som en PSD eller lignende der alle elementer er lagret som dynamiske objekter, så er det manuelt pirk som gjelder. :)
Flytte på en tekst da, er jo enkelt, men så fort det er rendret til et bitmap så er det gjort.
 

Nutz

Med lem
Må ikke bruke den på betalende kunder Sta. :)
Bruk heller litt tid på å forklare hvorfor det ikke er så enkelt i praksis.
Verste som finnes er hvis kunden føler at de blir latterliggjort på grunn av at de stiller "dumme" spørsmål.
Et bilde er et bilde for mange, uansett om det er skalerbar vektorgrafikk bak, eller om det er bitmap.
 

Nutz

Med lem
Er nok ikke den beste til å ordlegge meg her inne King.

Hvis du tenker deg at vektorgrafikk består av forskjellige objekter som er generert ut i fra formler, så er det bare å endre noen tallverdier/parametere i formelen for feks. radius for en sirkel, så vil du generere et nytt sett med punkter. Enten flere eller færre.
På et rent bitmap så vil du i stort sett bare kunne endre punktstørrelse for å forstørre, eller fjerne punkter i en matrise for å forminske. Dette blir så som så resultatmessig.
 

hansson

Langveisfarende
Skrifttyper er basert på vektor de også, men de inneholder masse informasjon som forsvinner når du gjør dem om til vektor-linjer. Programmet husker dessverre ikke hva disse linjene var før de ble konvertert. Det er sikkert praktisk mulig for programmererne av en fremtidig versjon å la Illustrator beholde informasjonen liggende tilknyttet den aktuelle gruppen av vektor-former som tidligere var bokstaver. Slik at du kan velge å konvertere dem tilbake til skrifttyper igjen. Men egentlig helt unødvendig, da alle som driver med dette aldri overskriver kopier av originalfiler, slik at ikke skriftdataene i originalen forsvinner. Du kunne derfor hørt med de som sendte deg filen om de ikke har originalfilen også?
 

Nutz

Med lem
Vel, det henger igjen noen raster-fonter (bit map) fra gammelt av også, i det minste i Windows. En "gal" designer kunne fint ha funnet på å benytte noen av disse også bare "looken" og feelingen gav det uttrykket han ville ha.
 

TorsteinO

Art Director & grunder
yep, det der er en gylden regel Hansson nevner: ALLTID behold en fil med tekst som tekst. Riktignok er det jo ganske ofte (spesielt i logosammenheng) at man gjør mye med teksten også etter at den er gjort om til outlines, og da går det selvsagt ikke, men da er det lurt å ta en ekstra kopi av teksten på et så sent som mulig tidspunkt.

Vel, det henger igjen noen raster-fonter (bit map) fra gammelt av også, i det minste i Windows. En "gal" designer kunne fint ha funnet på å benytte noen av disse også bare "looken" og feelingen gav det uttrykket han ville ha.
En DUM og UPROFF designer kunne ha funnet på å gjøre noe sånt.
 
Sist redigert:
Topp