Interessant rettssak ang. Bank Norwegian og søkeordpraksis

En tråd i 'Generell markedsføring' startet av rune69, 19 Nov 2018.

 1. rune69

  rune69 Gjerrigknarken sjøl Forumleder

  Innlegg:
  1.556
  Se https://www.dn.no/jus/bank-norwegia...wegian-utnytter-de-mindre-aktorene/2-1-478212

  "Striden handler om hvorvidt Bank Norwegian bryter markedsføringsloven når banken har kjøpt konkurrentene Ikano Bank, Monobank og Komplett Banks foretaksnavn som søkeord på Google."

  Dette blir en interessant avklaring, så spørs det hva slags ringvirkninger dette får for andre som markedsfører Bank Norwegians produkter via f.eks. søkemotorer.
   
  Pong, Robin Johansen og Selvfiks liker dette.
 2. Robin Johansen

  Robin Johansen Medlem

  Innlegg:
  386
  Det er vel innafor i følge Google sine retningslinjer riktignok om jeg ikke tar feil. Og dette er noe vi jo også ser innafor andre bransjer. Meget interessant.
   
 3. xdex

  xdex Medlem

  Innlegg:
  1.496
  Eksempelet på dn.no er i hvert fall total skivebom.

  "+Lån +Bank" vil gi utslag på dette. Uavhengig av Ikano. Hadde eksempelet vært "Ikano" ene og alene, ville jo dette vært en annen sak.

  Nå kommer riktig nok banknorwegian på 2 plass ved søk på "ikano", men eksempelet blir jo veldig villedende. At man markedsfører seg direkte mot andre firmanavn er en uting. Men da må dette være direkte, ene og alene. "DNB" vil ikke gi noe annet en DNB. "Lån i DNB bank" har ingen eierett mot annonser som målretter seg mot +lån +bank.
   
 4. Pong

  Pong Jeg selger sʇɥƃıluʍop :)

  Innlegg:
  3.378
  Er Google en statlig instans eller en privat-eid utenlandsk bedrift?
   
 5. Robin Johansen

  Robin Johansen Medlem

  Innlegg:
  386
  Google er jo ingen statlig instans, men det er deres nettside og burde ikke da Google selv kunne få lov å bestemme hvilke søkeord noen legger inn på sine annonser? Om de tillater bruk av merkevarenavn som et søkeord, så mener jeg bestemt at det er deres rett.
   
 6. Bjørnar

  Bjørnar Gründer

  Innlegg:
  1.739
 7. rune69

  rune69 Gjerrigknarken sjøl Forumleder

  Innlegg:
  1.556
 8. Pong

  Pong Jeg selger sʇɥƃıluʍop :)

  Innlegg:
  3.378
  "Bruk av varemerke til annonser" eller "bruk av varemerke i søkeord til annonser": hvor går grensen (interessant å følge med hvertfall, altså).

  Det sagt (og kanskje litt for sidespringende): det er nok på tide å slutte å late som at kun annonseringsburået Google har indeksert alle verdens nettsider. Inntil brreg.no gjør noe fornuftig er kanskje https://duckduckgo.com/ et alternativ?
   
  Sist redigert: 20 Nov 2018

Del denne siden