Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Kan linking fra kataloger ødelegge pagerank?

Msites Ltd

Livsnyter
hvaer: å stenge en link ute er ikke negativ SEO, jeg tror rett og slett du tillegger det Matt Cutts sier litt ekstra.

Å si at man skal skade noen, betyr jo ikke i praksis at man faktisk skal skade personen nødvendigvis, men heller at man skal frata personen en del muligheter.

Det samme blir det her. Hvis du bruker penger på noen linker som ikke er verdt noe, så skader jo det deg - eller rettere sagt lommeboken din. Du kjøper noe som har null verdi, og dermed går du i tap på den investering. Dette skader businessen din.

Jeg tror ikke Google satser på at linking generelt skal få negativ verdi, da faller jo hele ideen med internett og linker vekk.

Det vil fortsatt være positivt med linker, kvalitetsinnhold og hardt arbeid!
 
Når vi sier at negativ SEO eksisterer så bygger det på ett grunnleggende premiss, nemlig at du faktisk kan bli straffet av Google for å ha det Google kaller "unaturlige linker" til din side. Det er veldokumentert gjennom at Google har sendt titusenvis av meldinger gjennom webmaster tools som adresserer sider med unaturlige linker (typisk sider med spam linker, kjøpte linker gjennom offentlige bloggnettverk etc).

We’ve detected that some of your site’s pages may be using techniques that are outside Google’s Webmaster Guidelines.

Specifically, look for possibly artificial or unnatural links pointing to your site that could be intended to manipulate PageRank. Examples of unnatural linking could include buying links to pass PageRank or participating in link schemes.

We encourage you to make changes to your site so that it meets our quality guidelines. Once you’ve made these changes, please submit your site for reconsideration in Google’s search results.

If you find unnatural links to your site that you are unable to control or remove, please provide the details in your reconsideration request.

If you have any questions about how to resolve this issue, please see our Webmaster Help Forum for support.

Sincerely,

Google Search Quality Team


Et par uker etter meldingen i GWT så faller sidene det gjelder betydelig i SERPS (typisk fra side 1 til 10) eller blir deindeksert dersom det er svært grove tilfeller. Det fremstår som tydelig da at det gjelder en penalty og ikke bare at de gjeldene linkene nullstilles. Dersom verdien av linkene bare hadde blitt nullsillt skulle det være enkelt å bygge nye (og bedre kvalitetslinker) og dermed få siden til å ranke igjen men det skjer altså ikke uten at man ber om manuell inngripen fra Google.

Dersom man aksepterer at dårlige linker faktisk kan skade en side så betyr jo dette at "negativ seo" faktisk er mulig da Google ikke vet hvem det som står bak linkebyggingen til en gitt side. Men det er ikke det samme som å si at det er lett å ramme noen ved å slenge inn noen søplelinker og dytte en etablert side ned i SERPS.

Sider som ranker høyt for KWs det er verdt å ranke for har jo typisk en variert linkprofil og ofte mange kvalitetslinker og linkprofilen vil da nærmest gjøre det umulig å ramme slike sider med "negativ SEO". Det skal videre mye til før man blir straffet for å ha en "unaturlig link profil", mer enn bare å rette noen tusen forumlinker eller slikt mot siden (tenk mer i retning av åpenbar manipulering gjennom kjøp av lenker i betalte bloggnettverk som har blitt oppdaget og deindeksert av Google eller svært omfattende spam). Så det at "negativ seo" faktisk er mulig betyr ikke at det er et stort praktisk problem. Men "trusselen" er tydligvis stor nok til at Google da vurderer å gjør det mulig for webmastere å få Google til å se bort fra visse linker som peker til siden.

Dette er heller ikke motstridene mot det Msites sier om at det vil fortsatt være positivt med linker, kvalitetsinnhold og hardt arbeid. Linker vil fortsette å være den viktigste rankingfaktoren i lang tid fremover men altså da i større grad det Google anser som kvalitetslinker. På sikt tror jeg imidlertid at Google i større grad legge mer vekt på faktorer som er mindre åpen for manipulering enn det linker tross alt er (sosiale faktorer, forfatterautoritet etc).

Til slutt for å svare OP. Kataloger er helt legitimt å linke fra og vil ikke skade men prøv å hold deg til kataloger som faktisk modereres slik at linken din ikke havner på kataloger som auto-aksepterer alle linker og på denne måten blir et arnested for spam. Generelt har dog kataloglenker i 2012 forholdsvis lav SEO-verdi med mindre det er nisjekataloger som er relatert til nettsiden din. Til slutt vill jeg si at du kun bør bry deg om faktisk SERP da det er det som faktisk betyr noe og ikke PR :)
 
Sist redigert:

TorsteinO

Art Director & grunder
Dersom man aksepterer at dårlige linker faktisk kan skade en side er det det samme som at "negativ SEO" er mulig ja, men det ville faktisk også bety at det ville være veldig enkelt å skade konkurrenter, nettopp fordi man ikke har noen som helst fjerneste mulighet til å ha mulighet til å hindre folk i å linke til deg, og dermed er det totalt ulogisk for google å gi noen som helst lenke "negativ" verdi. Så, jeg ser ikke helt hvorfor vi skal godta det første premisset der, og dermed faller hele regla di.
 

Tony J

Alle skal få
Hvis linking fra "dårlige" sider er negativ SEO, da er det vel mange store sider som f.eks finn . no som får mye negativ seo da?

Tony
 
Topp