Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Kontraktsmaler og tilbudsmaler - trenger tips

grundine

New Member
Finnes det tjenester eller tilbud med Kontraktsmaler for gründere?

Jeg er interessert i å få tips til hvor me kan finne rimelige/gratis kontraktsmaler for markedsføringstjenester.

Behov:
1.) Prosjektavtaler: Salg av konsulenttimer på timespris
2.) Prosjektavtaler på fastpris
3.) Retaineravtaler (årsavtale med fast månedlig kostnad/timer.

Standardkontrakter som sikrer oss juridisk når vi inngår en prosjektavtale.

Det er første gang for meg, alt er interessant. Finnast det en form for dokumentbase med slikt, ala stockphototjenester. Vi betaler gjerne for dette, sjølvsagt, men vi har ikke råd til advokat ennå. Noe standardisert som dekker basisen ville vært fint. Så kan me skru til litt etter hver som økonomien blir betre.

Som Themeforest har templates for websider, finnes det kanskje en tjeneste lik dette, for Kontraktsmaler og tilbudsavtaler?

Eller kanskje det er en blogg, offentlig tjeneste eller annet?

På forhånd hjertelig takk for hjelpen!
 

hansson

Langveisfarende
Det finnes ikke mye på nettet her, dessverre. Jeg har skrevet en ganske så diger artikkel om kontrakter for web, og her listes alle de viktige punktene i de fleste typer kontrakter, egentlig. Kanskje du finner noe her: http://frilansinfo.no/slik-skriver-du-en-webdesign-kontrakt

http://frilansinfo.no/nedlasting --> her ligger det også noen gamle og enkle kontraktsmaler.

Her har vi jammen en liten artikkel om retaineravtaler: http://timepriskalkulatoren.no/repeterende-inntekt-med-langtidskontrakter
 

grundine

New Member
Hei igjen. Eg fant også denne, noe enklere standardavtalen: http://www.anskaffelser.no/verktoy/bistandsavtalene-ssa-b-og-ssa-b-enkel

Huff, så omstendelig. Jeg hadde sett for meg mer en standard TILBUDSmal, som var litt mer selgende, fulgt av en enkel A4 side med "standardjus" til slutt. Risikerer at kunden blir overveldet og utsetter/avslår, og jeg taper salget.

Disse avtalene passer nok ikke for nettmarkedsføring, eller tar jeg feil?

Har så hjertelig lyst på å få en ferdig mal, men har ikke råd til å betale en advokat :-(

Sukk.. Det skal ikke være lett!
 

hansson

Langveisfarende
Du trenger minimalt med jus på et tilbud. Så lenge tilbudet er klart og tydelig og ikke kan tolkes helt feil, så holder det å skrive i tillegg at tilbudet er gyldig i X dager, og at fakturering vil skje slik og sånn med X dager forfall når tilbudet er akseptert og bestillingen er endelig bekreftet av kunden. Ikke verre enn det.

Når kunden bekrefter så fakturerer du altså. Fakturaen må inneholde et par fraser for at den skal kunne purres med gebyr, eller tas til forliksrådet hvis det kommer en protest fra kunden:

Ved betaling etter forfall kan det påløpe renter og gebyr etter statens satser. Ved innsigelse vil kravet kunne bli sendt til forliksrådet, jf. tvistelovens § 5-2.

I tillegg må den inneholde noe om at selger har pant i varene inntil hele fakturasummen er betalt.

Ellers skulle malene fra anskaffelser være solide til sitt bruk. Men det er altså kontraktsfrihet i Norge og det er fullt mulig å skrive helt enkle kontrakter som får med seg det som trengs, uten å bruke mange ord og juridiske vendinger. Skriv ting tydelig på enkel norsk som ikke kan misforstås, og prøv å beskytte firmaet ditt mot uforutsette hendelser i forbindelse med dette. Hva skal skje hvis X skjer...? Hvem har det økonomiske ansvaret hvis Y skulle oppstå?
 
Topp