Kjapp og trygg hosting for Wordpress

La oss si du har en svært underlig venn...

...og denne underlige vennen spør deg om ditt aller beste råd - basert på din egen og andres erfaring - i forhold til både hverdagslivet generelt og den globale ide-økonomien på internett. Vennen besitter idag nesten null likvid kapital, har derimot en god del gammel og ubetalt gjeld, han har lite kjennskap til konvensjonell softwaredesign, beskjedne forutsetninger for å lykkes som fotomodell og har heller ikke noe sosialt nettverk eller følgerskare på twitter verdt å skrive hjem om. Han behersker dog både norsk og engelsk på forståelig vis og besitter i tillegg noen pussige egenskaper:

1) Han innehar en praktisk talt ubegrenset evne til innovasjon, nytenkning og produksjon av nye ideer, designs, løsninger, strukturer og systemer. Han klarer å tenke langt utenfor boksen angående omtrent et hvilket som helst livsområde av relevans. Han har kort sagt evnen til å hurtig tenke ut ting som ingen mennesker tidligere har tenkt på , uten å være bundet av noen konvensjoner i noen retninger, innenfor omtrent et hvilket som helst evne eller fagområde av interesse.

2) Han har evnen, fra denne store poolen av helt nye ideer som ingen mennesker tidligere har tenkt på, å velge ut akkurat de ideene og systemene og løsningene som er aller mest revolusjonerende, oppsiktsvekkende, omfattende og inspirerende sett i forhold til det gjennomsnittlige menneskets interesser. Vi snakker her ideer i størrelsesordenen "ti ganger så store som facebook og vel så det" , "så lenge taletiden varer og så langt øyet klarer å se". Femti komplette, detaljerte og nye bærekraftige modeller for verdensøkonomien tilpasset planeten jordkloden 2014? Oppskrift for en ny verdensomspennende kulturrevolusjon med en ubegrenset mengde ny musikk, arkitektur, kunst, poesi, tegneserier, eventyr, mytologi og litteratur? En modell for et nytt multidimensjonalt super-internett som er totalt kompatibelt med internett slik det allerede eksisterer og fungerer idag? Det bør gå fint.

3) Han har også evnen til å kommunisere dette materialet svært effektivt og engasjerende gjennom tekst, prat, bilder, tegninger, musikk, videoer og en rekke nye former for multimedie-hybrid-kommunikasjon som ennå ikke har gjennomgått formaliteten å se dagens lys.

Han behersker med andre ord det aller meste, og adskillig mere til, innenfor det som tradisjonelt er blitt beskrevet med uttrykket "kreativitet". Siden systemet hans baserer seg på fraktalgeometri kan det enkelt skaleres oppover og nedover og innover og utover og til og med rett gjennom igjen til den andre siden. Alt sammen krever en ytterst moderat bruk av ressurser og medfører ingen nevneverdige ulemper for noen av klodens levende vesener.

Hva slags råd ville du gitt til en slik underlig venn?
 

Steve Cash

Medlem
Råd om hva da? Oppstart av virksomhet der han kan gjøre suksess med sine spesielle egenskaper? Slik du beskriver ham, så bør han enten jobbe som spesialist innen sitt fagfelt i et eller annet firma som verdsetter hans kunnskaper, eller få med seg admistrativt sterke folk hvis han skal starte noe på egenhånd.

Det er ikke småtteri av egenskaper du tillegger ham på godt og vondt, men det er mange lignende personener som har lykkes som gründere, men de trenger folk som kan holde orden på seg, ellers blir det ligende igjen en syndeflod av manglende adminstrative rutiner, inkassokrav og generelt kaos etter dem.

Det er sjelden at noen er veldig sterke både på det kreative og det administrative, men denne fyren virker jo uvanlig rendyrket. Om ideene hans er gjennomførbare vet jeg jo ikke, gitt at denne fyren faktisk eksisterer, det er ikke lite du antyder i punkt 2. Folk med høytflyvende ideer møter en nå og da, det er ikke første gang jeg leser om noen som har planer som er større enn Facebook, heller ikke på dette forumet er det noen direkte sjeldenhet, men jeg har til gode å se det realisert.
 

adeneo

Medlem
Hva slags råd ville du gitt til en slik underlig venn?

Jeg har ingen tro på at det mennesket du beskriver finnes, så rådet må vel være at dersom det er vedkommende venn som tror han er et slikt unikt snøfnugg med alle disse evnene, så bør vedkommende oppsøke profesjonell hjelp snarest.

Dersom det er deg som har innbilt deg at noen har alle disse evnene til innovasjon "10 ganger Facebook" i ubegrenset omfang, og samtidig at den person ikke er styrtrik og eier sitt eget solsystem, men stikk motsatt, og faktisk har ubetalt gjeld, så er det kanskje deg som trenger den profesjonelle hjelpen.

Når det er sagt, så er det mange drømmere med unike evner til å presentere lite gjennomførbare ideer, og som oftest mangler de den viktigste evnen, evnen til å gjennomføre noe som helst, og det er nå en gang slik at man ikke trenger tusen ideer for å gjøre det bra, man trenger kun evnen til å gjennomføre en eneste enkelt god ide på en bedre måte enn alle andre.
 

zapotek

Medlem
Hørtes ut som en utrolig person. Det denne fyren må lære seg er å jobbe langsiktig over tid uten å hoppe fra ide til ide. Tusenvis av ideer er ingenting verdt om hver av dem blir jobbet med i 10 minutter.

Så en dokumentar om Leonardo da Vinci på NRK i går kveld. Han var også et multigeni, men hadde i tillegg evnen til å legge ned nødvendig mengde arbeid til at det ble noe av alle ideene.
 
Topp