Lenker i poster

En tråd i 'Ris og ros til WF' startet av Tonny Kluften, 20 Nov 2008.

  1. Tonny Kluften

    Tonny Kluften Administrator

    Innlegg:
    15.926
  2. Kassimaja

    Kassimaja Geocacher

    Innlegg:
    770
    Jeg satt og lurte på det samme. Tror det har noe med min nye host og gjøre, som ikke er leaseweb forresten... Skal ta det opp med hosten i morgen for å finne ut hvorfor de endrer nettsidene mine.
     
  3. ebrandt

    ebrandt Medlem

    Innlegg:
    31
    Dette oppdaget jeg også for noen dager siden, og har gjort en liten observasjon...

    Et av mine domener inneholder bokstaven "å", og av den grunn finnes det et tilhørende "alias-navn" - noe som kalles ACE-adresse. For mitt nettsted er dette:

    Kode:
    Domain Name................: lån.no
    ACE Domain Name............: xn--ln-yia.no
    Dersom jeg lager en link her i forumet, og benytter den første adressen så viser denne:

    lån.no

    Den andre adressen (ACE-navnet) viser:

    Lån.no - Forbrukslån og annen finansiering.

    Sistnevnte link henter altså <title>-tag'en fra domenet.


    Hvorfor vet jeg ikke, men det kan være ACE-navnet gir ekstra funksjonalitet? Og at domener hvor vanlig navn er det samme som ACE-navnet automatisk benytter denne funksjonaliteten..??
     
  4. vidarlo Apache-junkie

    Innlegg:
    319
    Antar grunnen er at DNSen til lsw redirecter til deira reklamesider om ting ikkje resolver. Om kenneth setter dns til en fornuftig dnsserver fordufter problemet.
     
  5. ebrandt

    ebrandt Medlem

    Innlegg:
    31
    Tror ikke det har med Kenneth sin dns å gjøre.. Den avgjør bare hvordan du finner frem til webforumet.no, ikke hvordan webforumet finner frem til deg eller dine domener (evt våre domener).

    Men noen som vet NÅR dette oppstod? Det er jo ikke så lenge siden det ble oppdaget et generelt sikkerhetshull i DNS-strukturen (world wide) og det ble patchet og oppdatert på alle sentrale DNS'er rundtom i verden..

    Hemmelig samarbeid reddet DNS-serverne - digi.no : Sikkerhet
     
  6. Kassimaja

    Kassimaja Geocacher

    Innlegg:
    770
    Jeg klarte heller ikke å finne noe i min kode som skulle tilsi at den teksten skulle dukke opp.
     
  7. picxx Well-Known Member

    Innlegg:
    8.801
    Har vel hatt det fra og til på de aller fleste poster hvor jeg har satt inn en link etter at det ble byttet til leaseweb.(Må inn og redigere omtrent hver gang....trodde det bare var meg jeg, hehe)
    Kanskje ta en prat med hosten?
     
  8. Kenneth Dreyer

    Kenneth Dreyer Well-Known Member

    Innlegg:
    3.820
    Nå skal det jo legges til at det er du som har satt opp alt mulig slikt for WF!
     
  9. Tonny Kluften

    Tonny Kluften Administrator

    Innlegg:
    15.926
    :D:D:D oooops
     
  10. vidarlo Apache-junkie

    Innlegg:
    319
    Niks.

    For å hente TITLE-taggen på ei side må jo åpenbart vBB koble seg til og hente innholdet på sida. Då må den rette en DNS-forespørsel mot det som er oppgitt som dnsserver i /etc/resolv.conf

    Og kenneth - eg rørte ikkje den biten, ettersom den var satt av leaseweb, og såg ut til å funke ;)
     
  11. ebrandt

    ebrandt Medlem

    Innlegg:
    31
    Men det forklarer jo ikke hvorfor den returnerer forskjellig svar på mine to adresser.. Disse adressene peker jo mot nøyaktig samme plass..
     
  12. vidarlo Apache-junkie

    Innlegg:
    319
    Eine er muligens cacha i dns, den andre er ikkje. Det er einaste forklaringa som er spesielt plausibel egentlig.
     

Del denne siden