Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Liste med sortering

Dette blir bare noen løse tanker om temaet, men det ser ut som om du iallefall må bruke AJAX her.

  • Legg inn en tabell hvor du printer ut tabellen med default sortering.
  • Tabellheaderne (i dette tilfellet Års Gebyr, Maks Kreditt osv.) gjør du til tomme linker som ved onclick kjører en javascriptfunksjon. Du kan selvsagt bruke den samme JS-funksjonen til alle kolonnene så lenge du tar med en variabel for å skille dem.
  • Bruk AJAX for å koble JS-funksjonen opp mot et PHP-script. Send scriptet informasjon om hvilken kolonne det skal sorteres etter. Bruk denne informasjonen i PHP-scriptet for å returnere tabellen sortert etter riktig kolonne. Akkurat dette gjør du selvsagt enkelt ved å hente ut informasjon fra MySQL-basen med «SORT BY kolonne» eller «SORT BY kolonne DESC».
  • Javascript har mulighet for å lagre globale variabler, har det ikke? Isåfall: Sørg for at du tar vare på informasjon om hvilken kolonne det akkurat nå er sortert etter. På den måten vet du at dersom brukeren klikker på samme kolonneheader på nytt, betyr det at nå skal sorteringen skje i motsatt rekkefølge.
  • Print ut den korrekte tabellen til nettleseren.

Om du trenger mer hjelp på noen av disse punktene, si hva det er du lurer på så kan jeg gjøre så godt jeg kan for å hjelpe.
 
Topp