Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Lovlige betting'selskaper

kongen

kongemedlem
Et betting'selskap reklamerer på tv3 med teksten "Med lisens i EU kan du spille lovlig hos et av Scandinavias største spillselskaper". Har det kommet noen nye regler og lover angående pengespill på nett, eller er det bare en ny måte å lokke nye kunder under de samme tidligere lovene/reglene? Skulle ikke Giske totalforby disse selskapene?

Og hvordan er egentlig reglene for å reklamere for betting/poker/casino nettsider på nettet? Er det lovlig hvis du har et .com domene som hostes i utlandet? Forbudt for .no domene (selv om det hostes fra utlandet)?

Hvordan reklamere for slike selskaper på nett helt lovlig mot det norske publikum?
 
Sist redigert:

picxx

Well-Known Member
Gjør som TV3, opprett deg et firma i england og drift virksomheten din derfra.
Om virksomheten befinner seg i norge har du ingen mulighet til å reklamere for betting på norske nettsider, uansett hvor domenet og hostingen din er.
 

pleb

Medlem
Jeg vet at dette er en eldgammel tråd, men kan jeg bare spørre;

Om jeg, som privatperson og ikke firma, oppretter et domene og hosting på en utenlandsk side - vil jeg da kunne ha en side som jeg reklamerer for betting?

Jeg ser at oddsen.nu er en norsk side som reklamerer for denne type ting. Det finnes vel også et visst antall andre.
 

metallian

Medlem
Ikke som norsk privatperson-eller firma.

EDIt:
Mot nordmenn vel å merke- det er såvidt jeg vet ikke ulovliug å markedsfør UNIBET mot Spanjoler f.eks- men ikke på .no selvsagt.
 
Sist redigert:

picxx

Well-Known Member
Om jeg, som privatperson og ikke firma, oppretter et domene og hosting på en utenlandsk side - vil jeg da kunne ha en side som jeg reklamerer for betting?

Det kan du forsåhvidt også selv om du både har domene og hosting i norge.
Men... (limer inn et svar fra en annen tråd)

Det er ikke noen norsk lov MOT gambling/pengespill på nett.
Lotteritilsynet kan derimot definere en peker eller reklame til en gamblingside som "markedsføring eller formidling av pengespill og lotterier som ikke har særskilt tillatelse" og dette er ikke lovlig i norge.

Så det er ingen lov...det er bare noen surmaga kæiller og rødvinstanter i lotteriltsynet som bestemmer seg for å gjøre livet surt for en eller annen om de har lite å gjøre i en periode.

Kan lese om saken mot startsiden her:
- Det handler om ytringsfrihet | ABC Nyheter
 
Sist redigert:

metallian

Medlem
Må rette både meg selv og pixx her:
Det er ikke lov for norsk virksomhet/person å drive markedsføring for gambling.

Og det er ulovlig med markedsføring, all den tid banner, link osv regnes som markedsføring mtp affiliate.

Dette håndheves dog ikke, noe f.eks oddsen.nu er et bevis på.
 

picxx

Well-Known Member
Kan du henvise til den loven metallian, for jeg har vanskeligheter med å finne den :)
 

metallian

Medlem
Det kanm jeg vettu -Limer inn en uttale fra Lotteritilsynet:

> Etter lotteriloven§ 11 og pengespilloven § 2 er det
> forbudt å markedsføre og formidle lotteri og pengespill
> som ikke har tillatelse. Dette innebærer blant annet et
> forbud mot å legge ut bannere med reklame og/eller link til
> utenlandske spillselskap på internett.
 

metallian

Medlem
oddse.nu kjørte også reklamekampanje på dagbladet.no for noen år siden(sidene hadde da, som nå, flere affiliatelinker), så tydelig at det ikke håndheves veldig hardt..

Det er også en fotballside som annonserer tungt på VG for tiden (helgene) som er norskspråklig og bla alltid har en sentral "artikkel" om gratis fotball på web-tv hos f.eks unibet og bet365. Men da er vi i grenseland- er det ulovlig å markedsføre gratis streaming når streamingen er lovlig?
 

picxx

Well-Known Member
Det kanm jeg vettu -Limer inn en uttale fra Lotteritilsynet:

Thx, meget oppklarende.

Kan jo gjengi lovteksten, så en har den på det rene.

pengespilloven § 2
Uten hjemmel i lov er det ikke tillatt å formidle pengespill i forbindelse med idrettskonkurranser og andre konkurranser, og tallspill. Det er like ens forbudt å selge eller falby kuponger og lignende i slike tiltak.

Idrettsforeninger, humanitære foreninger og andre foreninger med allmennyttige formål og selskapets forhandlere har adgang til å opprette spillelag, som på medlemmenes vegne deltar i spill i selskapet. Departementet kan gi nærmere regler om slike spillelag, og avgjør i tvilstilfelle om en forening går inn under bestemmelsen her.

Det er forbudt å innta i aviser og tidsskrifter, utlegge for offentligheten eller på annen måte spre bekjentgjørelser om utenlandske tallspill og pengespill i forbindelse med idrettskonkurranser og andre konkurranser, om salg av kuponger og lignende eller om innløsning av gevinster.

lotteriloven § 11
Markedsføring av lotterier

Med unntak for lotterier som nevnt i § 7, er det forbudt å drive markedsføring eller formidling av lotterier som ikke er gitt tillatelse etter § 6 annet ledd.

§ 7
Lotterier som ikke krever tillatelse

Følgende lotterier trenger ikke tillatelse:
a) Varegevinstautomater etter nærmere bestemmelse fastsatt av Kongen i forskrift.
b) Forhåndstrukne og etterhåndstrukne lotterier med en begrenset omsetning etter nærmere bestemmelse fastsatt av Kongen i forskrift, når lotteriet ikke er overlatt en medhjelper mot betaling.
c) Lotterier som nevnt i § 5 annet ledd, når lotteriet ikke er overlatt en medhjelper mot betaling.

Departementet kan ved forskrift fastsette maksimalverdier for gevinst og nedlegge forbud mot enkelte former for spill og spilleinnretninger til bruk i lotterier som nevnt i første ledd.

§ 6 annet ledd
Tillatelse til å avholde lotteri kan gis til landsdekkende, regionale eller lokale organisasjoner eller foreninger som i sin virksomhet ivaretar formål som nevnt i § 5 første ledd innenfor det området som lotteriet foregår. Slike organisasjoner eller foreninger kan også gis tillatelse til å avholde lotterier til inntekt for humanitær virksomhet utenfor dette området. Når særlige hensyn tilsier det, kan også andre institusjoner eller sammenslutninger gis tillatelse til å avholde lotteri til inntekt for humanitær virksomhet.

§ 5 første ledd
Lotteri kan bare avholdes til inntekt for et humanitært eller samfunnsnyttig formål.

Så for å oppsummere. I norge kan man ikke reklamere for andre enn norsk tipping og humanitære eller samfunnsnyttige lotterier. :D
 

pleb

Medlem
Takk for gode og utfyllende svar. Jeg har ikke tenkt til å starte nettsiden på et .no-domene, men et .com-domene. Kan dog virke som om myndighetene ikke gidder å bruke enorme ressurser når selv de største sidene ikke får straff. Kjedelig å sette opp en side som blir lagt ned etter en liten stund pga ulovligheter though.
 

Knut

Medlem
Men det kan jo virke som lotteritilsynet ikke er så strenge lenger. Ser jo ofte reklame for gambling både på TVN og FEM, og disse sender såvidt jeg vet fra norge
 

pleb

Medlem
Hmm. Har forhørt meg litt med ulike aktører som driver i denne bransjen på norsk, og de virker rett og slett likegyldige til reglene. En gjenganger er "ingen sjekker det uansett". Nå har jeg riktignok ikke forhørt meg med mer enn tre personer, der jeg kjente to fra før, men allikevel. Det virker som om det er fritt frem for de som driver med det her.
 
Topp