Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Måle høyde på div

xdex

Medlem
Du kan bruke media-queries (CSS) til å få ønsket resultat utsendemessing, men du snakker om jo om å servere noe server-side, ved å sjekke høyde/bredde (oppløsning) på enkeltpersoner som kommer inn, da blir jo dette helt feil. Nå virker det som om du snakker om to forskjellige ting igjen. Med mindre det er jeg som missforstår noe, men hele greia blir jo absurd når du skal drive å "rendre en side på server-side" (hente riktig template), basert på client-side info, uten å bruke noe fra client-side, fordi du mener siden lastes raskere hvis du gjør mest mulig på server-siden.

Hvis du bruker % i bredde, på bilder, vil du også at bildene skal skalere i høyden. Ingen ønsker å ha bilder som har en fast høyde, og med strekkmerker fra venstre til høyre.

Original spørsmålet var jo som følger,

Hvis artikkelen er så lang slik at div a blir over 600px høy så skal det settes inn en ekstra annonse i div b.

Er det mulig å måle høyden på div a?

Ja, du kan bruke javascript. Hvis du på død og liv skal støtte de få prosentene som bevist slår av javascript (samme som de som slår av cookies, så fungerer nesten ingen nettbutikker) så kan du ta hensyn for det. Men du er fortsatt avhengig av å bruke klienten til å sjekke høyden, med mindre du vil basere det på lengden på teksten (innholdet) som allerede nevnt i en post lengre oppe.

Hva er grunnen til at du skyr unna javascript i så mange poster? eller jQuery/andre rammverk, og alltid skal gjøre ting så utrolig mye mer tungvindt?
 

kongen

kongemedlem
En person som har skjermbredde på 1080 px desktop vil få servert en annen template enn en person som har skjermbredde på 1080 px mobil, men begge templatene skal være laget ut etter høyde på venstre div. Hvis skriftstørrelsen på mobil versjon er større enn desktopversjonen så vil høydene bli forskjellig.

Javascript har sin plass, men hvis det kan unngås så bør det unngås. Jo mindre javascript på klient, jo raskere lastes siden. Javascript er tregt.

Google liker heller ikke javascript noe særlig på mobil:

To save mobile web, we must destroy JavaScript, HTML and CSS
 

xdex

Medlem
Store bedrifter har alltid mange meninger, men verken html, css eller js dør med det første. At forskning går den riktige veien, ja, men vi er ikke der i dag. At man skal oppleve en akseptabel lastetid, absolutt, og det er viktig. Bruker du jQuery, tar det ca 94kb, langt mindre enn mange bilder som brukes på nettsider i dag. Har man ISDN, så er man allerede vandt til å vente, og man måttet ventet langt lengre på bildene, og all reklamen du snakker om, enn javascriptfilene.

Hvis du kun skal lage noe som har samme høyde som en annen div, se på flex. https://css-tricks.com/snippets/css/a-guide-to-flexbox/ hvis du er av den gamle skolen, og skal lage løsninger som fungrer fra IE6 og opp (hadde ikke vært sjokkert om dette også var endel av kravene dine), har du flere lange netter foran deg.

Bruk teknologi som er tilgjengelig, det er ikke vits å finne opp hjulet på nytt.
 
Topp