Maks CPU og minnebruk på webhotellet

En tråd i 'PHP, SQL og databaser' startet av hansson, 19 Mar 2013.

 1. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.305
  Frilansinfo dott no har veldig høy bruk av cpu og minne på serveren, får jeg beskjed om. Innimellom, ikke konstant. Er det noen som greier å se hva som kan være årsaken til dette? Og hva er typiske årsaker?

  Både jquery og prototype brukes, men ellers er det ikke spesielt mange script som kjøres etter det jeg kan se. Antall plugins er ikke overdreven, de som er der må være aktivert. WP-themet har kanskje noen flere elementer som er laget som egne php-filer i includen i forhold til hva som er standard nå om dagen (oppslagssak-slideren og "anbefalt"-tabberen er en egen php-fil som hentes av index, f.eks.), det kunne kanskje hjulpet å slå alt sammen i større filer. Men skal dette egentlig være nok til å kjøre serveren varm? Ca. 350 unike om dagen som besøker 1,73 sider hver.
   
 2. Eggan

  Eggan medlem

  Innlegg:
  148
  Har du prøvd med en cache plugin?
  Kan rett og slett være botter som besøker siden din litt aggressivt.
  Selv bruker jeg WP Super Cache på de fleste av mine WP sider.
   
  hansson liker dette.
 3. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.305
  Godt tips, men hvordan fungerer det med nye besøkende som legger igjen en kommentar? Jeg ser den sjekker om den besøkende er kjent fra før (hvordan er det mulig? cookie?) og serverer da den vanlige siden. Men 95% av kommentarene på frilansinfo er fra folk som ikke har kommentert før, og hvis de kommenterer i en statisk html-side blir de nok skuffet når det ikke skjer noe...
   
 4. Eggan

  Eggan medlem

  Innlegg:
  148
  Vet ikke hvordan dette fungerer rent teknisk, men når noen legger igjen en kommentar blir den statiske siden generert på nytt, altså merker ikke brukeren stort til at du kjører en slik løsning :)
   
 5. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.305
  Ok, så kommentarfunksjonen vil fortsette å fungere, altså. Da må dette prøves.
   
 6. Eggan

  Eggan medlem

  Innlegg:
  148
  Det stemmer, tror ikke du finner mange store sider drevet med WP som ikke benytter seg av en cache plugin for å si det slik. WP krever igrunn ganske mye ressurser når man får på ett par plugins og litt fancy theme.
  Så kjør på, om du lurer på noen av innstillingene er det bare å spørre, kan evt poste skjermbilder av mitt oppsett.
   
 7. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.305
  Det jeg er redd for er at ting går til h.... når jeg installerer den, og at det blir mye krøll med å rydde opp. Det er flere hundre som har fått blogger ødelagt pga. både denne og W3 Total Cache, så jeg kvier meg litt. Nettaviser må jo ha cache, men hadde håpet å unngå det på et så lite nettsted. Hva risikerer man egentlig?
   
 8. Eggan

  Eggan medlem

  Innlegg:
  148
  Har personlig ikke opplevd noe stort krøll, det eneste var når jeg slo på komprimering at jeg kun fikk opp en haug med spørsmålstegn. Men dette unngår du enkel ved å ikke slå på komprimering ;)
  Min erfaring tilsier at det er mindre krøll med Super Cache enn W3 sin løsning, men at denne også mangler noen av de avanserte funksjonene som finnes i W3 sin.
  Ta en backup før du installerer innstikket, så er du godt sikret. Om ting går til helvete skal det være nok å deaktivere innstikket, så skal ting returnere til normalen.
   
 9. zapotek

  zapotek Medlem

  Innlegg:
  3.689
  Før du begynner med et cacheplugin (det skal definitivt ikke være nødvendig med en straight Wordpressinstallasjon med 350 unike om dagen), har du optimalisert themefilene dine slik at det ikke gjøres spørringer for helt unødvendige ting?

  Da tenker jeg av typen en spørring for å finne ut filbanen til css-filen, en spørring for finne ut filbanen til faviconet osv osv.?

  Eksempel:
  <link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen,projection,print" href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>" />

  byttes ut med:

  <link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen,projection,print" href="http://nettsted.no/stedethvorstylesheetenligger.css" />

  Osv osv osv osv osv osv.
   
 10. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.305
  Bør nok ta en opprydding, tror themet har mange slike bloginfo-spørringer, ja. Takk for påminnelsen.
   
 11. zapotek

  zapotek Medlem

  Innlegg:
  3.689
  Kan nesten vedde 2,50 (Ugandiske Lire) og en pæreis på at dette fikser problemene.
   
 12. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.305
  Meget sannsynlig at dette rådet er verdt de 0.0056 kronene og pæreisen. Ugandiske shilling er det forresten. Blir noen tusen sånne for for isen.
   

Del denne siden