MVA for nettbutikk

En tråd i 'Nettbutikk' startet av Deltoid, 12 Jul 2018.

 1. Deltoid New Member

  Innlegg:
  2
  Hei,

  Jeg leste på en tidligere tråd at man ikke er mva pliktig så lenge man omsetter for under 50k i en 12mnd periode.

  Noen som vet om mva må betales når man overstrider 50k/12mnd, selv om man KUN selger fra utlandet til utlandet (varene er aldri i norge)

  takk
   
 2. Deltoid New Member

  Innlegg:
  2
  Ingen som har peiling? :O
   
 3. Selvfiks

  Selvfiks Medlem

  Innlegg:
  212
  På MVA må du føre 0. Det er et tall det også.
   
 4. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.305
  @Deltoid Går ut fra at varene du selger ville vært MVA-pliktige hvis du hadde solgt de i Norge. Har du i tilfelle registrert firmaet i MVA-registeret? Det er første skritt. Så må du begynne å levere inn MVA-meldinger annenhver måned. Her skal hele omsetningen i firmaet rapporteres inn, uavhengig av om du faktisk må betale inn noe moms, eller ikke. Siden omsetningen din foregår utenlands har den såkalt nullsats, den er (sannsynligvis) MVA-pliktig, men med satsen 0%. Du rapporterer derfor inn tilsvarende i MVA-meldingene.

  Til tross for at firmaet ikke skal regne MVA på omsetningen, får det likevel fradrag for inngående MVA (MVA på innkjøp – så lenge det firmaet selger av varer og tjenester ville være MVA-pliktig ved salg i Norge). Det er altså gunstig for deg å få registrert firmaet som MVA-pliktig asap for å få med deg MVA-gevinsten på f.eks. bredbåndsabonnementet, strømregningen, osv.
   

Del denne siden