Kjapp og trygg hosting for Wordpress

MVA og nettbutikk

Smbinfo

Medlem
SMBinfo: På linken din står det at "Du kreves imidlertid at det er svært sannsynlig at omsetning kort tid etter forhåndsregistrering i mva-registeret passerer 50 000,-." Hva vil kort tid si, vet du det? VI har investeringer på kanskje 100.000 kroner før vi får omsetning, men tror det kommer til å gå treigt i begynnelsen siden dette er et produkt som ikke finnes på det norske markedet enda, og markedsføring både mot Norge og Europa må settes igang. Jeg tror vi når 50.000, men ikke før etter kanskje 6 mnd. Vil det være forseint.

Og hva skulle skje dersom vi mot all formodning ikke nådde 50.000, og har fått forhåndsregisterering`?

Ingenting skjer om du ikke når grensen.

Det skader ikke å søke, og det er ikke vanskelig:)

Fokuser enten på hvor mye du har investert og hvor du FORVENTER å investere FØR du når grensen for omsetning, eller på hvor mye jobb det kreves av salgssystemet (har nettbutikken).
 

hansson

Langveisfarende
Dette vil skje kun hvis det er snakk om en bedriftskunde som får omsetningen til å vippe over 50k. La oss tippe på at det er 30% sjanse for at det skjer. Bedrifter er vant til dette, dessuten er det ikke 250 kroner i utgifter, de får jo disse pengene tilbake fra MVa-systemet etterpå uansett. Helt uproblematisk. Privatkunder betaler en pris for varen som tilsvarer råpris + MVA uansett, så her er det bare til å internt rapportere inn MVA for varer du selger til private fra det tidspunktet du er blitt registrert.

Det at privatpersonen skal ha samme prisen uansett ja, slik det er blitt foreslått over, og slik du foreslår nå. Det ville være kokkeliko å gi kunden 25% rabatt pga at du ikke er MVA-pliktig.
 
Topp