Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Noen her inne som har peil på restaurering av plastbåter?

Kort fortalt så har jeg fått en gammel plastbåt (tror det er en Pioneer av noe slag), og bare lurte på om det finnes noen måte å "forbedre" plasten på? Den virker litt "morken" og har en del sprekkdannelser innvendig, så hvis det finnes noe guffe man kan smøre den inn med vil jeg gjerne høre om det. Har selvfølgelig googlet, men finner ingenting annet enn reparasjoner og vedlikehold av glassfiber. Denne er som sagt støpt i plast ...

Mvh Dan
 

perksp

Member
Sprekker i plast må sveises på en spesiell måte. Om plasten har blitt morken er det nok ikke så mye man kan gjøre. Iallfall ikke innenfor en billig penge. Lettere med glassfiber :)
 
Har vært i kontakt med flere båtbyggere/reparatører + West System, og de er stort sett enige alle sammen. Det er mulig å reparere revner og hull ved å sveise inn nye plastbiter, men det er ikke mulig å legge på et nytt slitebelegg. I så fall må man skifte hele flater, og det blir i praksis å bygge en ny båt. Noe som er en del dyrere (og betraktelig mer jobb) enn å kjøpe en ny.

Det som skjer er at gammel plast blir "morken" og får andre egenskaper enn "fersk" plast. Derfor vil det ikke funke å sveise sammen gammel og ny plast i særlig grad. Å legge på glassfiber vil ikke funke overhodet.

Båten er skrot, med andre ord - og prosjektet skrinlegges ...
 
Topp