Norske forbrukere slipper gebyr ved handel i utenlandske nettbutikker ...

En tråd i 'Nettbutikk' startet av Dan Åsen Hansen, 27 Feb 2020.

 1. Dan Åsen Hansen

  Dan Åsen Hansen Medlem

  Innlegg:
  916
 2. xdex

  xdex Medlem

  Innlegg:
  1.597
  Krever vel at aktøren er i VOEC registeret. Kjenner ikke til hvilken aktører som er der enda, men "spennende" uansett. Sverige har jo løst denne problamtikken med billige kinavarer på en ok måte. Jeg tenker at markedet vil eksplodere av overprisede munnbind og billige kinavarer i tiden fremover :)
   
 3. Forklarmeg

  Forklarmeg Member

  Innlegg:
  56
  Hvilken løsning bruker Sverige?
   
 4. xdex

  xdex Medlem

  Innlegg:
  1.597
  Klarte ikke å finne igjen hvor jeg leste dette. Men jeg mener å huske at de satt en fast pris på varer fra f.eks. aliexpress, slik at alt ble langt mer oversiktlig. Dette er vel noe àla det Norge prøver å få til gjennom VOEC registeret. Men jeg er usikker på hvordan dette skal fungere i praksis.
   
 5. Ollebolle1 New Member

  Innlegg:
  26
  Hva slags gebyr er det man slipper? Blir vel dyrt uansett nå når nye regler forkjøp i utlandet gjelder. Mva og tollgebyr
   
 6. Dan Åsen Hansen

  Dan Åsen Hansen Medlem

  Innlegg:
  916
  Hvis du leser artikkelen det linkes til, så ser du at det er nettopp tollgebyret man slipper. Man betaler bare mva ... :)
   
 7. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.970
 8. Dan Åsen Hansen

  Dan Åsen Hansen Medlem

  Innlegg:
  916
 9. Pong

  Pong Jeg selger sʇɥƃıluʍop :)

  Innlegg:
  3.459
  Er jo fantastiske nyheter - åpne butikk rett over grensen så slipper du 5-års reklamasjonsperioden. Dét er jo forbrukeren godt tjent med, over tid.
  </sarcasm>
   
 10. Ludde

  Ludde Member

  Innlegg:
  71
  Ja, det er fælt. Så går pengene ut av landet i stedet for. Og norske nettbutikker må konkurrere mot de selvsamme kinesiske fabrikker, som produsere varene deres, på aliexpress, eBay, Amazon og alt som kan krype og gå av portaler.
  Forbrukeren gnir seg i henda og synes det er kjempekoselig. De tenker selfølgelig bare på lommeboka.

  På lang sikt vil det bli et ras av konkurser i tertiærnæring, og hva har vi igjen? Med et grønt skifte, som vi jo er i, har vi fisk til å finansiere 300.000 nordmenn i arbeidsfør alder som er på uføretrygd. All industri og skipsfart er allerde flagget ut for lenge siden. Way down the line slutter lønnsveksten, kronen blir enda svakere og kjøpekraften synker. Goodbye velferdssamfunn. Lavere lønnsvekst kan få tilbake industri i Norge igjen, men utover det er det ikke mye positivt med de nye reglene. Aliexpress, Amazon og alle de store er allerede VOEC-registrert.
   
  Pong liker dette.
 11. Lars Hansen

  Lars Hansen New Member

  Innlegg:
  1
  Utmerket. Takk for svar!
   

Del denne siden