Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Opprettet enk. Hovedinntekt fra utland. Har du vært i samme båt?

hansson

Langveisfarende
Skattesnyteri er straffbart uansett hvordan du vrir og vender på det. I scenarioet du skisserer kan du være sikker på at Skatteetaten går etter styrelederen i selskapet, og sørger for at gjelda dekkes inn. Siden det er egen straffeparagraf i aksjeloven (http://lovdata.no/lov/1997-06-13-44/§19-1) må staten reise sak for å få krevd tilbake pengene sine. Mer dokumentasjon må legges fram, det tar lengre tid, det er altså bedre sjanser for å rydde opp, og det kan i tillegg være tvil om hvor ansvaret ligger, osv. Staten har færre rettigheter overfor deg i et AS enn overfor deg som privatperson. Med en privatperson går det rett i dass på veldig kort tid hvis han/hun opparbeider seg stor gjeld til staten.
 

nick20000

Member
Ja det var som jeg trodde. Så da er det vel like greit med ENK hvis det ikke er så lett å slippe unna skatt som AS.
 

hansson

Langveisfarende
Trodde vi snakka om risiko, ikke skatt? Skatten er den samme for alle. Den personlige risikoen derimot, og de sosiale rettighetene som ledighetstrygd og sykepenger er ikke på samme planet for ENK og AS. For prisen av arbeidsgiveravgifta får du tryggheten av å ha et sikkerhetsnett. Om dette er nødvendig er veldig individuelt, men jeg veit at folk som er forsørgere gjerne velger AS for å kunne sikre inntekta bedre hvis ikke alt skulle gå på skinner.
 

nick20000

Member
En ting som trådstarter kan ta med i beregningen er diettgodtgjørelse. Hvis han reiser mye så kan han som lønnsmottaker trekke fra statens satser mens han som ENK kan kun trekke fra faktiske utgifter. Dette kan jo bli en del hvis det er mye reising.
 
Topp