Pussig "problem" i Wordpress (med Polylang) ...

En tråd i 'Wordpress' startet av Dan Åsen Hansen, 25 Jun 2019.

 1. Dan Åsen Hansen

  Dan Åsen Hansen Medlem

  Innlegg:
  914
  Et skudd i mørket (og kanskje litt på siden av hva man driver med her inne), men er det noen her inne som vet litt om Wordpress og Polylang (gratisversjonen)?

  Pusler litt med å lage en nettside på norsk og engelsk, og har laget to "forsider" som heter henholdsvis "forside" (norsk) og "frontpage" (engelsk).

  I temaet (Twenty Sixteen) har jeg satt disse (eller i hvert fall "forside") til å vises som statisk, og da har den engelske siden også fulgt med. I menyene har jeg laget et valg (hjem/home) som egendefinert lenke som bare henviser til hjemmesidens url (www,hjemmeside,net)

  Dette fungerer i og for seg fint, og i den norske versjonen viser den bare "www,hjemmeside,net", men i den engelske versjonen får jeg også med "frontpage" slik at selve url'en blir "www,hjemmeside,net/frontpage", og det ønsker jeg ikke.

  Noen idéer / tanker om hvordan jeg løser dette?

  Mvh Dan
   
 2. Pong

  Pong Jeg selger sʇɥƃıluʍop :)

  Innlegg:
  3.456
  Det allerførste som slår meg er at GoogleBot ikke liker dette, eller?
  Så hvorfor ikke /no/osv... og /en/osv...?

  Meny-valget kan du bare overstyre - regner dette løses med cookies eller noe, så før WP serverer en eller annen side, er det vel Polylang som overstyrer noe basert på klientens instillinger.
   
 3. asleo Member

  Innlegg:
  41
  Jeg tror ikke dette er mulig å unngå i Polylang, men det nærmeste du kommer å fjerne /frontpage fra URL til forsiden av engelsk versjon, er å sette denne innstillingen:

  "Languages" - "Settings" - "URL modifications" - der huker du av for dette valget:

  "The front page url contains the language code instead of the page name or page id"

  Da vil det ikke stå /frontpage i URL til den engelske forsiden, men i stedet stå /en
   
 4. Hans Nielsen New Member

  Innlegg:
  26
  Jeg har brukt løsningen til asleo for en nettside i ca 2 år. Sammenlignet med andre sider jeg driver ser det ikke ut til at Google er negative til det.
   
 5. Dan Åsen Hansen

  Dan Åsen Hansen Medlem

  Innlegg:
  914
  Skrudde av "Skjul URL språkinformasjon for standard språk" og på "Fjern /language/ i pene permalenker", da vises hjemmesidens URL + navnet på den aktuelle siden som vises. I stedet for å kalle dem henholdsvis "forside" og "frontpage" kaller jeg dem nå "velkommen" og "welcome", slik at URL nå viser "www,hjemmeside,no/velkommen" og "www,hjemmeside,no/welcome".

  Sikkert ingen praktisk betydning, men jeg personlig synes det er "penere" :)
   

Del denne siden