Kjapp og trygg hosting for Wordpress

räkna ut expiration date på .no domäner?

FredrikNas

Förvirrad svensk :)
Hejsan, är det någon som vet hur man kan räkna ut expiration date på norska .no domäner?

Vad jag kan se så ger en Whois på en .no domän ingen data på detta.
 
U

Uregistrert

Guest
Utløpsdato er ikke offentlig når det gjelder .no-domener. Er vel som regel slik at utløpsdato er samme dato som det blev registrert (ikke samme år selvfølgelig). Det tar mellom 2-3 måneder før et .no-domene blir tilgjengelig etter det løper ut.

Slik det vanligvis er så blir de fleste .no-domenene som ikke fornyes tilgjengelig de første dagene i hver måned. Nå som det er litt spesielle frislipp så gjelder ikke den regelen.
 

Kassimaja

Geocacher
Regelverket rundt dette finner du på Norid: Registreringsenheten for .no-domenet men i tillegg TROR jeg at det gjøres en manuall jobb rundt det å slippe domener slik at det ikke går ann å regne seg fram til en absolutt dato, men er avhengig av når noen "trykker på en knapp"
 

FredrikNas

Förvirrad svensk :)
Okej, dock så är jag inte intresserad av när dom släpps för ny-registrering, det jag är intresserad av är när dom inte längre går att använda, d.vs när personen som äger den blir av med den, kan man då räkna ut detta genom att ta "datumet när den skapades (creation date)" och applicera det på samma år som det är nå, förutsatt att "registrerings år" och "året i år" INTE är samma år?
Fe.x en domene som registras 2006-08-08 går den då ut för brukeren 2009-08-08?
Hva med domene som har creation date: 2006-08-08, men också har ett change-date på 2007-01-07? Är det fortsatt creation-date man utgår ifrån, eller har change-date något med registreringen att göra?

Det kanske blev lite otydligt, men jag vet inte hur jag närmare ska beskriva det...
 

FredrikNas

Förvirrad svensk :)
Det jag försöker göra är att inkludera .no i min doneneportfolio tjenst. att få ut ett riktigt expiration date är väldigt viktigt, men att veta när den blir ledig för ny-registrering är inte intressant alls.
 
U

Uregistrert

Guest
Det er slik at Norid deaktiverer domenet i DNS rundt 2 måneder etter utløpsdato, deretter har du fortsatt noen dager på deg til å fornye domenet. Det kan bli vanskelig å legge inn en eksakt dato i et overvåkingsskript.

Dette er selvfølgelig noe registraren din skal fikse for deg og sende ut faktura i god tid før utløpsdato.
 

FredrikNas

Förvirrad svensk :)
Men så generellt så är det samma månad og dato som gäller, selvom det förekommer endel variationer.

Min tjänst är oberoende av registrarer, då hela syftet är att kunna tillby en domeneportfölj som ikke er avhengig av registrarer. Det fungerar fint för de allra flesta tld:er förutom .no.

Edit:
jag ska prova att ställa frågan direkt till Norid, för att se om jag får svar denna gång
 

Kassimaja

Geocacher
Change date skal ikke ha noe å si, dette kan ha med endringer gjort i informasjonen rundt domenet og ingen ting med utløpsdatoen å gjøre. Et domene leies for et år av gangen og kan godt bytte eier etter et halvt år. Den nye eieren må da betale ny avgift etter et halvt år.
 

FredrikNas

Förvirrad svensk :)
Ståle, riktig, men hvis en domene (.no) byter eier utan att ha expirat, hva skjer då med registratrion date? blir det forandet, eller overtar de nya eiern med den tid som gjenstår på domenet?
 

Santo

Active Member
Ståle, riktig, men hvis en domene (.no) byter eier utan att ha expirat, hva skjer då med registratrion date? blir det forandet, eller overtar de nya eiern med den tid som gjenstår på domenet?

Den nye eieren overtar den tid som gjenstår på domenet.
 

Kassimaja

Geocacher
Hvis et domene skifter eier er vell det bare en endring, eller change.
 
Topp