Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Råd vedr. eierprosent av AS til investor

Steve Cash

Medlem
Det er i alle fall ikke noe rart om han ønsker å sitte i styret, det er eneste muligheten han har til å følge med på hva som skjer med pengene han investerer. Om han også skal være styreleder er en skjønnssak, men hvis han har god kompetanse, så er kanskje ikke det så dumt. Du har aksjemaoriteten, i alle fall hvis du skriver papirene riktig, og du skal kanskje være daglig leder, så da er ikke dette noen dum måte å dele vervene på. Dessuten må han få en gulrot eller to når han faktisk skal betale hele moroa. Så lenge du har flertall på generalforsamlingen så kan du velge ny styreleder hvis du ikke er fornøyd etter en stund.
 

Bjrl

Medlem
Dette er veldig enkelt.

Du oppretter et AS med 30.000 i aksjekapital og med deg som eneste aksjonær.

Et minutt etterpå selger du 15 % eller 25 % av aksjene (avhengig av hva du lander på ) til investoren du har kontakt med for den summen dere er enige om.

Vips har du et selskap med 30.000 i egenkapital der du eier 75 % eller 85 %.

Hvis investoren din har kjøpt 25 % av dine aksjer i selsapet for 30.000 kroner, bruker du de 30.000 kronene til å innbetale oppstartkapitalen.

Problemet løst.

Når dette i tillegg er en person som du mener har god kompetanse på forretningsdrift og vil være verdifull for selskapet, er det jo bare fint at du velger ham inn i styret som styreleder.

Lykke til!

Mvh
Bjørn Jarle
 
Topp