Regler rundt freelancer uten firma

En tråd i 'Økonomi, regnskap og administrasjon' startet av KIA, 13 Sep 2018.

 1. KIA Medlem

  Innlegg:
  332
  Jeg skal bruke en freelancer for små jobber. Den har ikke noen registret firma. Kan jeg bruke signerte betalings bekreftelser fra ham i mitt regnskap som utgifter? Summen som han får, skal ikke inneholde noen MVA, ikke sant?
   
 2. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.304
  Frilanseren kan jobbe uten firma, og kan sende en vanlig faktura (Conta Faktura har en løsning for privatpersoner). Hvis omsetninga er mva-pliktig og overstiger 50k må han/hun registrere et firma for å få registrert seg i mva-registeret. Fakturaen kan ikke inneholde mva før frilanseren evt. er blitt mva-registrert. For deg er det ett fett om fakturaen du får er fra en privatperson eller et firma, begge fungerer i regnskapssammenheng så lenge de inneholder de nødvendige opplysningene. Avsender og mottaker må være identifisert på fakturaen iht. bokføringsforskriften, i Conta Faktura må derfor privatpersoner som skal sende fakturaer oppgi fødselsdato og bostedsadresse.
   
 3. KIA Medlem

  Innlegg:
  332
  Takk for informasjonen. Er det mulig at jeg skriver ut en utbetalingsbekreftelse som frilanseren underskriver? Så jeg kan bruke den i mitt regnskapsføring. Utbetalingsbekreftelsen skal ha alle nødvendige opplysninger utenom fakturanummer siden den ikke er en faktura.
   
 4. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.304
  Det er sikkert også mulig. Men jeg ser ikke vitsen med noe slikt all den tid det er lovlig for privatpersoner å sende en faktura.
   

Del denne siden