Regler rundt lagring av data

En tråd i 'Lover, regler og normer' startet av Stein Ove Helset, 7 Feb 2018.

 1. Stein Ove Helset Hacker

  Innlegg:
  249
  Jeg driver og utvikler en app for iOS og Android. I denne appen skal brukere kunne kommunisere med hverandre via chatting (bare en del av appen, f.eks som i Finn den kjøper kan kontakt selger).

  Jeg lurer litt på hva slags regler som gjelder rundt lagringen av denne informasjonen? Må den krypteres på en sånn måte at jeg ikke kan få tilgang til den?
  Ikke det at jeg planlegger å spionere akkurat, men tenker viss en bruker rapporterer en annen og jeg må inn å sjekke hva grunnen til dette kan være. Er det en bruker som spammer eller lignende så må denne brukeren kanskje blokkeres. Men jeg kan ikke automatisk blokkere denne brukeren om den som rapporterte denne brukeren bare gjorde det for å få den andre stengt.

  Vet at f.eks AirBnB har tilgang til samtaler for å kunne løse eventuelle klager, men dette er jo en utenlandsk app der det kanskje er andre regler. Den jeg lager er kun for det norske markedet.
   
 2. xdex

  xdex Medlem

  Innlegg:
  1.450
  Sett deg inn i GDPR, så får du svar på mye av det du lurer på her.

  https://www.datatilsynet.no/regelverk-og-skjema/veiledere/hva-betyr/

  Vil uansett anbefale deg å kryptere, ha en "hard" nøkkel, og en dynamisk for hver samtale osv. Finnes mye du kan gjøre her, for å hindre snoking, dersom det en dag går galt (database-brudd osv)
   
  Sist redigert: 9 Feb 2018
 3. Oscar Member

  Innlegg:
  97
  Hadde det vært meg ville jeg sørget for å ha en eller annen måte å kunne moderere samtaler på. Evt. hemmelige nøkler enten til en bruker "rapporteres" etc. Du må ha en metode for å utestenge folk ihvertfall som hindrer misbruk. Dumt om chaten blir misbrukt
   
 4. Stein Ove Helset Hacker

  Innlegg:
  249
  Takk for tilbakemeldinger.

  @Tonny Kluften
  Hvordan lagres meldinger her på forumet for eksempel? Om jeg anklager noen andre her på forumet for noe i chatten, har du muligheten til å gå inn i våre samtaler og sjekke at dette faktisk stemmer?
   
 5. Stoppet Banned

  Innlegg:
  2.038
  Eller budrunder for eksempel!
   

Del denne siden