Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Selger teknologi-nettsted

Hei,

Etter mye om og men har vi bestemt oss for å prøve og selge nettstedet vi har opparbeidet i løpet av de siste årene. Nettstedet det er snakk om er Teknonytt (Teknonytt.com - Tips, guider og nyheter om data og teknologi), et redaksjonelt nettsted med fokus på teknologi.

Teknonytt er et nettsted med over 1 400 artikler av høy kvalitet, som er opparbeidet av en redaksjon. Nettstedet rangerer med PR 5 også svært godt i Google, og trekker daglig over 500 besøk bare herfra. Nettstedet ble startet opp vinteren 2007/2008.

Den siste måneden har vi ikke lenger hatt tid til å drive nettstedet, mye på grunn av andre, viktigere formål som skole og fast jobb. Vi ønsker derfor å selge det før det er for sent.

Når den redaksjonelle aktiviteten var på topp hadde vi i underkant av 1 000 daglige og mellom 25 og 30 tusen månedlige unike besøk. Nå har trafikktallene falt litt, og ligger på 500-600 uten særlig aktivitet. Det vil si at arkivet i seg selv trekker rundt 14 000 månedlige besøk.

Vi har tidligere slitt med å skape inntekter på nettstedet. Hovedsaklig fordi vi ikke har hatt kompetanse på salgssiden. Vi har likevel gjort flere private annonsesalg (på mellom 5 og 10 tusen), og nettstedet har hele veien gitt oss inntekter både fra Adsense og Tradedoubler. Det er snakk om noen tusenlapper i måneden fra sistnevnte inntektskilder.

Nettstedet er bygget på WordPress-plattformen, og har et unikt design som vi har opparbeidet og finpusset for å tilpassse vår virksomhet.

Nettstedet har i løpet av det siste året fått et navn blant folk som interesserer seg for teknologi. Spesielt på Twitter har vi nådd ut til mange folk. Vi mener dessuten vi er respektert og har troverdighet blant leserne.

Når det gjelder den redaksjonelle aktiviteten har vi til tider hatt 3-4 skribenter i virke, som har produsert 3-4 saker per dag (på det meste). De siste månedene har vi derimot hatt to skribenter som har produsenter 1-2 saker per dag. I enkelte perioder har vi kun skrevet noen få saker i uka. Antall besøk avhenger ikke i stor grad av hyppig oppdatering av nettstedet (så fremt lav oppdateringsfrekvens ikke fortsetter over lengre tid).

Vi krever ikke at kjøper viderefører den redaksjonelle aktiviteten.

Når det gjelder pris er vi veldig usikre. Samtidig som vi vet nettstedet er verdt en del, ønsker vi også å få solgt det. Dermed vil vi prissette oss nokså lavt - uten å gå spesifikt inn på pris. Kom med bud - nettstedet går til høystbydende. Vær snill å unngå usaklige bud.

For mer informasjon kan du sende meg en PM, eller eventuelt sende e-post på christofer.nygard@gmail.com. Vi vil være behjelpelige med det meste, og vi vil hjelpe kjøper med å komme i gang på nettstedet (vil inngå i kjøpeprisen).

Jeg vil også svare på spørsmål i denne tråden. Hvis noen kan gi indikasjoner på hva nettstedet er verdt, vil vi sette stor pris på det.

Vil informere om at nettstedet ikke eies av meg alene, og at alle parter er enig om at dette er den beste løsningen.

Kjøper vil få følgende:

- Domenet teknonytt.com og andre medfølgende domener (PR 5)
- Selve nettstedet med alt innhold (hele 1419 artikler, bl.a.)
- Unikt design skreddersydd for virksomheten (inkl. opplæring for bruk)
- Twitter-konto med nærmere 300 followers (Teknonytt.com (teknonytt) on Twitter)

Takk for oppmerksomheten.

Med vennlig hilsen

Christofer Nygård.
 
Hvor mye betaler dere skribentene pr. artikkel?

Vi har i hovedsak hatt skribenter som har jobbet frivillig. Vi lovte dem en utbetaling nå i sommer (snakk om et lite beløp) som takk for alt arbeidet. Vi har i den senere tid tenkt på å lønne på et per-artikkel-basis, men vi har ikke hatt økonomien til det ennå.

Synes dere kanskje bør sette en nedre grense for hva dere mener er useriøse bud!
Vi ser nettsteder som går for så forskjellige priser at det ikke finnes noe absolutte normer å rette seg etter.

Har dere hørt med noen av forlagshusene - eller tatt en telefon til Erland Bakke i mediehuset digital; Erland Bakke « www.mediehusetdigital.no

Det er veldig vanskelig for meg å si noe om dette. Hvis du for eksempel kunne si hva du tror nettstedet kan være verdt, er det mulig å gå ut ifra det - men ennå syns jeg det er vanskelig å sette en prislapp på dette.

Vi har ingen høye forhåpninger, og vi vet at uansett hva nettstedet går for vil det være verdt mer for oss.

Vil for øvrig si at alt under 10 000 er useriøse bud, når vi snakker om en potensiell inntekt langt, langt mer enn dette. Vi tjener selvfølgelig langt mer enn dette allerede nå (i året).
 

kongen

kongemedlem
Hvor mye inntekter totalt har dere per måned?
Hvor mye utgifter har dere totalt per måned?

Hvem "eier" artiklene, nettstedet eller skribentene?
Kan man risikere at artiklene havner på skribentenes egne nettsteder?
 
Hvor mye inntekter totalt har dere per måned?
Hvor mye utgifter har dere totalt per måned?

Hvem "eier" artiklene, nettstedet eller skribentene?
Kan man risikere at artiklene havner på skribentenes egne nettsteder?

Vi eier alle artiklene, og nei, man kan ikke risikere at disse havner på skribentenes egne nettsteder. Eierne - dvs. meg og Robert Sørensen - har tilsammen skrevet rundt 1200 artikler, så det skribentene har skrevet utgjør uansett ikke spesielt mye av totalen på 1419 artikler.
 
Vi har kommet fram til at vi har hatt en inntekt på rundt 1 000 kroner per måned (i gjennomsnitt) de siste 12 månedene fra Adsense, TD, o.l. Utgiftene er nærmest ikke-eksisterende, hvis man ser bort fra kostnader som domene og webhotell.
 
T

Teknonytt

Guest
Tenkte det kunne være interessant for noen at vi også har mer enn 400 RSS-abonnenter for øyeblikket, dette til tross for liten oppdatering den siste tiden (ingen siste mnd).

 
Topp